Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müfed'den yerel yönetim ve Stk'lara çağrı

Müfed'den yerel yönetim ve Stk'lara çağrı

Müteahhitler Federasyonu BaşkanıNecip Nasır, kentsel dönüşüm temel atma töreni için İzmir'e geldi. 

  • Ege Postası
  • 09.04.2017 - 12:37

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, Haziran ayında süresi dolacak 3194 sayılı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ilgili sürenin uzatılmayacağıve bütün illere gönderilen taslakla ilgili düzenleme taleplerinin bakanlığa iletilmesi için sadece 15 günlük bir süre kaldığı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Buradan bütün yerel yönetimler, Mimar ve Mühendisler Odası ve diğer Stk'lara çağrıda bulunuyoruz. Belirtilen süre dolmadan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili taleplerimizi Bakanlığa iletelim ve Haziran ayında yayınlanacak yeni imar yönetmeliğinin kentimizin ihtiyaçları çerçevesinde şekillenmesi yönünde görüşlerimizi aktaralım" dedi.

 

Bakan Özhaseki'nin, belediyelerin plan yapmasının önünde engel oluşturan imar ıslah parsellerinin ortaklık payı düzenlemesiyle ilgili yasayı hızla çıkaracakları müjdesini verdiğini de kaydeden Nasır, "Sayın Bakanımıza inşaat sektörü ve müteahhitlik mesleğinin sorunlarına ilişkin ayrıntılı rapor ve dosyalar sunduk. Uzun süredir yoğun çaba sarfettiğimiz müteahhitlik yasasının çıkarılması yönündeki taleplerimizi bir kez daha aktardık. Uygulamada eksiklikleri tespit edilen kentsel dönüşüm konusunda daha hızlı hareket edilmesini sağlayacak düzenlemenin mayıs ayında yürürlüğe gireceğini öğrenmemiz de bizi son derece mutlu etti" diye konuştu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, sektörün sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında ilk günden bu yana çok güçlü bir irade sergilediğine dikkat çeken Müfed Başkanı Necip Nasır sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durum sektörümüz için büyük bir şans. Buradan bir kez daha, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili düzenlemeyle ilgili taleplerin Bakanlığa iletilmesi konusunun önemini tüm İzmir kamuoyu, ilçe belediye başkanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımıza hatırlatmayı kentin geleceği için tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.