Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhtarlardan 'balık çiftliği istemiyoruz' ziyareti

Muhtarlardan 'balık çiftliği istemiyoruz' ziyareti

İZ İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ve İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal'ı makamında ziyaret edip, ilçelerinde balık çiftliği istemedikleini sözlü ve yazılı olarak iletti.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 18:57

İZMİR - Karaburun İlçesi açıklarına Agromey A.Ş. tarafından 3 milyon 870 bin metrekare alanı kapsayacak şekilde balık çiftliği yapılmak istenmesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. Süreç kapsamında geçen 24 Ocak'ta firma ve bakanlık yetkilileri, bölgede yaşayan halkı bilgilendirmek amacıyla Ambareski Mahallesi'nde bir toplantı yapmak istedi. Karaburun Belediyesi, Karaburun Kent Konseyi, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve bölgede yaşayanlar balık çiftliği yapılmasına karşı çıktı. Tepkiler üzerine firma ve bakanlık yetkilileri toplantının yapılamayacağını anlayıp, jandarma eşliğinde bölgeden ayrıldı. Bunun üzerine halk, burada kendi tutanağını tuttu. Karaburun ilçesi genelinde balık çiftliği kurulmasına ve bu kapsamda Agromey Projesi'ne neden itiraz edildiği, Karaburun Belediyesi ve Karaburun Kent Konseyi tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na detaylı olarak iletildi.

Agromey Projesine izin verilmemesi ve Karaburun Yarımadası'nın Su Ürünleri Yetiştiriciliği Potansiyel Alanları kapsamından çıkarılmasını için Karaburunlular'dan toplanan 1497 imza da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Tüm bu gelişmelerin ardından şimdi de Karaburun'un Ambarseki, Kösedere, Eğlenhoca, Tepeboz, Haseki, Parlak, Küçükbahçe mahallelerinin muhtarları, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ile İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal'ı makamında ziyaret edip, ilçelerinde balık çiftliği istemediklerni sözlü ve yazılı olarak iletti. Muhtarlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin, Ambarseki Mahallesi kahvesindeki ÇED  toplantısının yapılmadığına ilişkin tutanağı ilgili alanda tutmadan alandan ayrıldıklarına dair hazırlanan tutanağı da teslim etti.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.