Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mültecilerin yaşamı çizgilere yansıdı

Mültecilerin yaşamı çizgilere yansıdı

Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde 27 Kasım’a kadar açık kalacak olan ‘Sınırlar ve Mülteciler’ konulu karikatür sergisi mültecilerin yaşadığı dramları dünyanın farklı ülkelerinden karikatüristlerin çizgilerinden görme imkanı sunuyor.

  • Ege Postası
  • 18.10.2015 - 10:38
İZMİR - Suriye’deki iç savaşın ardından daha da görünür hale gelen mültecilik sorunu Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’ndeaçılışı gerçekleştirilen 'Sınırlar ve Mülteciler' konulu karikatür sergisi ile birkez daha gözler önüne serildi. Mültecilerin yaşadıkları drama dikkat çeken sergide 40 farklı ülkeden karikatüristlerin eserleri yer aldı. Konak Belediyesi ile Mülteciler Derneği (Mülteci-Der) işbirliğinde düzenlenen serginin açılışına Don Quichotte dergisi yayın yönetmeni Erdoğan Karayel, Mülteci-Der Yönetim Kurulu Başkanı Eda Bekçi, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak’ın da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi katıldı.
 
DRAMI ANLATAN ÇİZGİLER
Vatanlarından ayrı yaşamak zorunda kalan mültecilerin göçlerini ve bu göçler sırasında ortaya koydukları mücadelenin konu edildiği 'Sınırlar ve Mülteciler' sergisi yaşanan acı olayların akıllarda bir kez daha yer etmesini de sağladı. Sergideki eserlerden en dikkat çekeni geçtiğimiz aylarda Bodrum'dan Kos'a botla gitmeye çalışırken batan bot yüzünden boğularak hayatını kaybeden 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cansız bedenin yer aldığı karikatür oldu. Erdoğan Karayel imzalı karikatürde minik bedeniyle kıyıya vurmuş şekilde yatan Aylan Kurdi’nin yanında yine kıyıya vurmuş balinaları hayata döndürmek için çırpınan insanların tasfir edildiği görülüyor.


 
KARİKATÜRLER KONUŞSUN
Sergi açılışında konuşan Don Quichotte'un sahibi ve yayın yönetmeni Erdoğan Karayel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a serginin açılmasına imkan sağladığı için teşekkür etti. Karayel, 40 ülkenin karikatür sanatçılarının Don Quichotte dergisinin düzenlediği yarışma için gönderdiği 800 eser arasından seçme bir sergi hazırlandığını belirterek, "Konuşacak bir şey yok, karikatürler konuşuyor. Her karikatürün karşısına geçip iki üç dakika durun, emin olun her karikatürün bir kitap gibi hikayeler anlattığını göreceksiniz" dedi.Mülteci-Der Yönetim Kurulu Başkanı Eda Bekçi de mülteci sorunlarının çizgilerle dile geldiğini ifade ederek, "Dünyanın pek çok ülkesinden, İran'dan, Suriye'den, Güney Amerika'dan, farklı nedenlerle ve savaşlarla  mültecilere şahit olmuş bu acıyı yaşayan ve hisseden sanatçıların eserlerini izleme fırsatı yakaladık" diye konuştu. 40 ülkenin karikatür sanatçılarının 50 eserinden oluşan 'Sınırlar ve Mülteciler' sergisi 27 Kasım tarihine kadar Neşe ve Karikatür Müzesi'nde ziyarete açık olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.