Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mustafa Ata Ekol Sanat'ta

Mustafa Ata Ekol Sanat'ta

Ekol Sanat Galerisi, bu kez de Türk Resim Sanatı'nın önemli köşe taşlarından Mustafa Ata'nın 39. kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 

  • Ege Postası
  • 07.05.2016 - 10:22

“Askı-Beden" isimli sergisi ile sanatta 50'nci yılını kutlayan ressam Mustafa Ata'nın 40'a yakın eseri sanat severlerin beğenisine sunuldu. Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “Mustafa Ata Türk Resim Sanatı'nın usta isimlerinden biri. Uluslararası üne sahip ve sanata 50 yılını vermiş bir sanatçı. Mustafa Ata'yı İzmirli sanatseverlerle buluşturmaktan ve Ekol Sanat Galerisinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sanatçı bugünkü resimlerinde yeni bir dönemin habercisi olarak karşımıza çıkıyor" dedi. 

EKOL SANATTA OLMAKTAN MUTLUYUM
Sanatta yarım asrı geride bırakan ressam Mustafa Ata “Sanat hayatımın 50'inci yılını Ekol Sanat Galerisi'nde açtığım 39'ncu kişisel sergimle kutluyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Mehmet Bey ve Baz ailesine teşekkür ediyorum. 50 yıldır inandığım şudur; Mağara devrinde insanlar nasıl ve hangi duygularla sanat yapıyorlarsa, bugünde aynı şekilde sanat yapıyorlar. Özellikle doğu ve batı kültürünün tam ortasında durmaya çalışıyorum. Yaşadığımız coğrafyanın kültürel değerlerini özenle resme aktarmaya çalışıyorum. Serginin isminin askı beden olmasındaki neden şudur. Askı Beden bugünün insanlığının bulunduğu konumdur. Bugünün insanı sürekli üretime ve bir şeyleri yetiştirmeye çalışıyor. Kültüre ve sanata kesinlikle zaman ayırmıyor. Sürekli bir şeylere yetişmeye çalışan insan benim için ahlaki ve kutsal değerlere çok fazla yaklaşamaz" dedi. Sanat eleştirmeni Mehmet Ergüven de İzmirli sanatseverleri sergiyi gezmeye çağırdı. 

Çağdaş Türk sanatının usta temsilcilerinden Mustafa Ata'nın “Askı - Beden" adlı sergisi, 6 Haziran Pazartesi gününe kadar Ekol Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.