Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mutlu'dan AVM sitemi

Mutlu'dan AVM sitemi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (İESOB) ziyarette bulundu. Bakan'dan kanunun revize edilmesini istedi

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 12:52

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Milletvekili Necip Kalkan ile AK Parti il Başkanı Bülent Delican'ın da katıldıkları ziyaretde, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'nun yanı sıra birlik yöneticileri ve çok sayıda oda başkanı da hazır bulundu.

İESOB Başkanı Mutlu, AVM'lerin açılış kapanış saatlerinin düzenlenmemesinden yakınarak, şunları söyledi:

"Uzun süredir çıkarılmasını beklediğimiz AVM'lere ilişkin yasa yürürlüğe girmiştir ancak burada güncellenmesi gereken konular bulunmaktadır.  Yasada esnaf  sanatkara AVM'lerde yer verilmesini öngören madde bulunuyor  ancak üyelerimizin döviz üzerinden kira ödenen bu mekanlarda yer alma şansı yok. Açılış kapanış saatlerini Valilik düzenler deniyor ama buna rağmen açılış kapanış saatleri henüz düzenlenemedi. İzmir'in 4 girişi var, 4 girişini de büyük mağazalar kuşatmış. Büyük mağazalar olmasın demiyoruz. Ancak şehir içlerinden ziyade şehir dışına kurulmaları gerekiyor. Dolayısıyla kanunun günün şartlarına göre yeniden revize edilmesine ihtiyaç var."

Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu hatırlatan Eroğlu ise Mutlu'nun taleplerini haklı bulduğunu söyleyerek Ankara'da ilgili bakanlıklara sorunları ileteceğini ve takipçisi olacağını ifade etti. Eroğlu'nun, esnaf kesimi ile bakanlığın il teşkilatı arasında yapılabilecek işbirliklerinin kente önemli katkılar getireceğine dikkat çekmesi üzerine söz alan Mutlu, Tire, Ödemiş, Bergama gibi kırsal bölgelerdeki esnaf teşkilatı ile il müdürlüğünün yetkililerini periyodik toplantılarla bir araya getirebileceklerini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.