Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nazilli'de Fırat Yılmaz Çakıroğlu parkı açıldı

Nazilli'de Fırat Yılmaz Çakıroğlu parkı açıldı

Aydın'ın Nazilli Belediyesi, 20 Şubat 2015 günü Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bıçaklanarak yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını parka verdi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2016 - 17:50

Nazilli Belediyesi tarafından Turan Mahallesi'nde yaptırılan parka, İzmir'deki Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını verdi. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı'nın açılışına; Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız, parkın yapımında emeği olanlara teşekkür etti. Daha sonra söz alan Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Karaca, "Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz ancak hala bizi bu topraklarda misafir görüyorlar. Dün adı Mehmet'ti bugün Fırat oldu. Vatan toprağı için ölmekten korkmadılar. Etrafımız dost görünümlü düşmanlarla çevrili. Bundan sonra da bu vatan için ölmekten korkmayız" diye konuştu.

Ardından konuşan Başkan Haluk Alıcık, ailesinin tek çocuğu olan Çakıroğlu'nun 15-20 kişi tarafından saldırıya uğradığını belirtip, "Fırat kardeşimiz kahpece şehit edildi. Bin yıldır bu vatanın her karış toprağında şehitlerimizin kanları var. Gençlerimiz, vatan uğruna şehit olmaya devam ediyor. Bundan sonra da vatan için mücadelemiz devam edecek. Aileler, gözlerinden bile sakındıkları evlatlarını okusunlar diye üniversitelere gönderiyorlar. İşte o gençlerden biri de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz. Yüreğimiz çok buruk, bazen kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. Bizim vatan mücadelemiz devam edecek ancak bu daha iyi eğitim alarak olacak. Meydanlarda, sokaklarda değil, okullarda daha iyi eğitim alarak, daha iyi noktalara gelerek mücadele edilecek" diye konuştu. 

Başkan Alıcık ayrıca, Nazilli'ye yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Parkın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız'a hem Başkan Alıcık, hem de Ocak Başkanı Mustafa Karaca birer çiçek verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.