Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nün sonuçları belli oldu

Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nün sonuçları belli oldu

BU yıl 'Oyun' dalında düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nün 'Terör' adlı oyunuyla Habib Bektaş layık görüldü.

  • Ege Postası
  • 28.12.2016 - 10:20

Urla Belediyesi ve Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü'nün sonuçları belli oldu. Yazın hayatına katkıda bulunmak, yazarları teşvik etmek,desteklemek amacıyla bu yıl 'Oyun' dalında düzenlenen yarışmada 'Terör' adlı oyunuyla Habib Bektaş ödüle layık görüldü. Ödül töreni Necati Cumalı’nın yaşamını yitirdiği gün olan 10 Ocak’ta Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Toplam 74 oyunun değerlendirildiği yarışmanın seçici kurulunda Tayfun Eraslan, Semih Çelenk, Behiç Ak, Bilgesu Erenus ve Özen Yula yer aldı. 

HABİB BEKTAŞ KİMDİR'

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde 1951 yılında doğan Habib Bektaş Türkiye ve Almanya'da yaşayan Türk kökenli bir yazardır. Habib Bektaş 1972 yılında Almanya’ya göç edip Nürnberg yakınlarındaki Erlangen şehrine yerleşti. Bektaş, 2011 yılından bu yana eşiyle Erlangen ve Salihli’de yaşıyor. Bektaş’ın ilk şiirleri gençlik yıllarında Türkiye’deki edebiyat dergilerinde yayımlandı. Bektaş’ın şiir, roman, hikaye ve tiyatro oyunlarını kapsayan eserleri ağırlıklı olarak Türkiye’de ve Almanya’da yayınlanıyor. Bazı yapıtları çevrilip Yunanistan’da ve Brezilya’da yayımlandı. 'Gölge kokusu' romanı 1999 yılında 'Eylül Fırtınası' adı altında Atıf Yılmaz tarafından sinemaya uyarlandı. Bazı hikayeleri Almanya’da radyo oyunu olarak uyarlandı ve yayınlandı. Tiyatro dalında eserler verdi, bir çocuk oyunu Türkiye'de Devlet Tiyatroları repratuvarına alınıp, oynandı. Bektaş, Evrensel ve Yeni Hayat gazetelerinde köşe yazarı olarak çalıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.