Dolar 32,4273
%0.05
Euro 34,4273
%-0.19
Altın 2.488,520
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Net konuştu: 'Buna izin vermeyeceğiz'

Net konuştu: 'Buna izin vermeyeceğiz'

Erdoğan: Kudüs'te ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz

  • Ege Postası
  • 08.05.2017 - 18:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs Vakıfları Toplantısı’nda konuşuyor. Erdoğan konuşmasında İsrail'e tepki göstererek, "Ezan yasağının gündeme gelmesi utanç vericidir. Kudüs semalarında ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca, "Amerika Birleşik Devletlerinin İsrail nezdindeki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmalarının kendisi dahi son derece yanlıştır, kesinlikle gündemden düşmelidir. Bu konuda gerekli uyarıları, en üst düzeyde yaptık, yapıyoruz. Bu mesele bazılarına basit bir tabela değişikliği gibi gelebilir. O kadar basit değil. Böyle düşünenler, kutsal topraklardaki dengenin ne kadar hassas olduğunu, değil bir tabelayı bir taşı dahi yerinden oynatmanın ne denli büyük etkileri olacağını görmezden geliyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Hangi dinden, hangi milletten olursa olsun Filistin’deki adaletsizliği gidermek için çaba sarf edenleri selamlıyorum. Burada bir inceliği özellikle vurgulamak istiyorum: Biz Mescid-i Aksa dediğimiz zaman orada Harem-i Şerif olarak ifade etmeyi eksik buluyoruz. Kubet'üs Sahra da... Bunların hepsi onun içindedir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Kimse kimseyi aldatmasın, bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.

Kudüs üç semavi din için de kutsaldır. Kudüs aşktır, Kudüs yeryüzünde arş-ı ala’ya en yakın yerdir. Küdüs bütün Müslümanların harem-i izzeti ve namusudur. 

Kudüs’e sahip çıkmak, ona gereken önemi göstermek her Müslüman’ın görevidir. Kudüs’te Selahaddin Eyyübi’den Osmanlı’ya kadar vakıfların izlerini görürüz. Müslümanlar olarak Kudüs’ü sık sık ziyaret etmeliyiz. Bu konuda çok ciddi eksiğimiz olduğunu görüyorum. Ben buradan milletime çağrıda bulunuyorum. Neden yüzbinler gitmesin.

Çözümün nihai sonucu nedi? 1967 sınırları içinde Filistin devletinin kurulmasıdır. Bunun için de İsrail üzerinde baskı oluşturulması gerekmektedir. Şimdi geliyorum önemli bir noktaya. Ezan meselesi. Ezan önemli bir çağrıdır. Camilerde sabah ezanlarının yasaklanması tasarısı halen İsrail parlamentosunda. Bu konunun gündeme gelmesi bile utanç vesilesidir. 

Aklıma cezaevinde arkadaşımın ezan okuması geldi. Kudüs semalarında ezanın susmasına asla izin vermeyeceğiz.

BÜYÜKELÇİLİĞİN KUDÜS'E TAŞINMASI TARTIŞMASI

Amerika Birleşik Devletlerinin İsrail nezdindeki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmalarının kendisi dahi son derece yanlıştır, kesinlikle gündemden düşmelidir. Bu konuda gerekli uyarıları, en üst düzeyde yaptık, yapıyoruz. Bu mesele bazılarına basit bir tabela değişikliği gibi gelebilir. O kadar basit değil. Böyle düşünenler, kutsal topraklardaki dengenin ne kadar hassas olduğunu, değil bir tabelayı bir taşı dahi yerinden oynatmanın ne denli büyük etkileri olacağını görmezden geliyorlar.

HAMAS'IN YENİ SİYASET BELGESİ

Hamas'ın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği siyaset belgesini, hem Filistin davasında hem de Hamas ile Fetih arasındaki mutabakat sürecinde atılmış önemli bir adım olarak görüyorum. İlan edilen bu belge, bana göre birçok ezberi bozmuştur. İnşallah bundan sonra Filistin'in hak ve özgürlük mücadelesi daha da güçlenecektir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.