Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nurettin için bakanlık devrede

Nurettin için bakanlık devrede

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen 165,5 kilo olan Nurettin Yamaç için Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

  • Ege Postası
  • 09.06.2017 - 16:24

Yaşının küçük olması nedeniyle ameliyatı riskli bulunan Nurettin, bir süre hastaneye yatarak doktor kontrolünde diyet ve tedaviyi de ağlayarak reddetti. Nurettin, uzun çabaların sonucunda yine doktor kontrolünde evinde diyetine uyacağına ve egzersiz yapacağına söz verdi.

İzmir'de yaşayan 10 yaşındaki Nurettin Yamaç tam 165,5 kiloya ulaştı. Nurettin'in, “Kilo almayı durduramıyorum, ne olur yardım edin. Arkadaşlarım beni artık taşımıyor” diyerek yaptığı çağrıya Sağlık Bakanlığından destek geldi. Bugün karnesini alan Nurettin’i, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur ve beraberindeki doktor, hemşire ve psikologlardan oluşan sağlık ekibi evinde ziyaret etti. Babası Ayhan Yamaç’tan Nurettin’in sağlık durumu hakkında bilgi alan ekipler, henüz 10 yaşında olması sebebiyle ameliyatın riskli olduğunu söyledi, bir süre hastanede yatırarak diyet, egzersiz ve ilaç tedavisini önerdi. Sağlık ekiplerinin bu teklifi karşısında, “Ben hastanede yatmayacağım. Spora gideceğim” diyen Nurettin, uzun bir süre ağladı. Nurettin Yamaç, uzun iknaların sonucunda doktor kontrolünde evinde diyet ve sağlığının elverdiği ölçüde spor yapacağını söyledi. Baba Ayhan Yamaç ise çocuğunun sağlığı için hastaneye yatırılması gerekiyorsa oğlunu ikna etmeye çalışacağını belirtti. 

AMELİYATI RİSKLİ
Nurettin’in sağlık durumu hakkında bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Salnur, “Sağlık Bakanımızın Nurettin’in sağlığı için takipte olduğunu belirtmek istiyorum. Nurettin için ne yapabiliriz diye buradayız. Nurettin derslerinde çok başarılı. Karnesi çok güzel. İnşallah sağlığı için de ekipçe çalışarak Nurettin’i sağlığına kavuşturacağız. Ailesinin ameliyat isteği vardı ancak yaşı itibariyle ameliyat riskli. Daha çok diyet, ilaç ve hareket programları ile onu zayıflatmaya çalışacağız. Eğer kabul ederlerse bir müddet hastaneye yatırıp kontrollü bir şekilde takip ve tedavisini yapmak istiyoruz. Biz kilo almasını engelleyip kilo vermesini sağlamayı, beslenme ve sporuyla onu sağlıklı bir yaşama geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.