Dolar 32,5638
%0.27
Euro 34,7543
%0.06
Altın 2.490,660
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nutuk okuyarak tepki gösterdiler

Nutuk okuyarak tepki gösterdiler

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde Atatürk'ün eseri Nutuk'un dağıtılmasına Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından 'siyasi propaganda aracı olduğu' gerekçesiyle izin verilmemesi üzerine, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Milas Şubesi üyeleri 'Nutuk Okuma' etkinliği düzenledi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 09:17

Nilüfer Belediyesi'nce hazırlanan Atatürk'ün eseri Nutuk'un, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından okullarda dağıtılmasına Milli Eğitim İl Müdürlüğü 'siyasi propaganda aracı olduğu' gerekçesiyle izin vermedi. Bu karara CKD Milas Şubesi'nin düzenlediği 'Nutuk Okuma' etkinliği ile tepki gösterildi. Atatürk Anıtı önünde toplanan CKD'lilere, Karya Tiyatro Atölyesi, Milas Birleşik Haziran Hareketi, Eğitim Sen Milas İlçe Temsilciliği, Sağlık Emekçileri Sendikası, CHP Milas İlçe Gençlik Kolları, ADD Milas İlçe Başkanlığı, Eğitim-İş Milas Temsilciliği ve Tiyatro Tozlu Sahne üyeleri de destek verdi. 

'HER TÜRK GENCİNİN OKUMASI GEREKİR'

Dağıtımına izin verilmeyen Nutuk'un, M. Kemal Atatürk'ün yazdığı bir eser olduğunu ve 1919- 1927 yıllarını kapsayan tarihi gelişmeleri kapsadığını hatırlatan CKD Milas Şube Başkanı Gülden Sökelioğlu şöyle dedi:

 "Nutuk 1919 - 1927 yılları arasındaki tarihi olayları 3 aşama halinde aktarmaktadır. Yeni Türkiye Devleti'nin nasıl kurulduğunu merak eden herkesin okuması gereken bir başucu kitabıdır. Türk ulusunun önderi, M. Kemal Atatürk'ün yazdığı ve Türk ulusunun yaşam rehberi olan Nutuk, ne yazık ki bugünkü iktidar tarafından siyasi propaganda aracı olarak görülmektedir. Bursa'da Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan Nutuk'ların, CHP Nilüfer Gençlik Kolları tarafından okullarda öğrencilere dağıtılması yasaklanmıştır. Bu olayı kınıyoruz. Yok edilmek istenen bir ulusun varoluş mücadelesini anlatan Nutuk'u herkesin, bilhassa her Türk gencinin okuması gerekir ki; yaşanan olaylardan ders alınsın ve tarih tekerrür etmesin."

Gülden Sökelioğlu'nun konuşmasının ardından alanda toplananlar, Nutuk'un bir bölümünü sırayla okuyarak tepkilerini gösterdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.