Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O avukat için flaş karar

O avukat için flaş karar

Trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hakkında sosyal medya hesabında olumsuz paylaşımlarda bulunmaktan gözaltına alınan avukat Ayşe Rabia Y., çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan tutuklandı.  Kazada ölen Başsavcı'yla ilgili paylaşımı tepki çekmişti

  • Ege Postası
  • 16.05.2017 - 12:04

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'ye yönelik ilk iddianameyi hazırlayan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in geçen hafta trafik kazasında hayatını kaybetmesi, herkesi yasa boğdu. İzmir Barosu avukatlarından Ayşe Rabia Y., Facebook hesabından paylaşımda bulundu. Ayşe Rabia Y., paylaşımın altına bir sosyal medya takipçisinin yaptığı yoruma da tepki gösterdi.

Bu yazışmalardan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattıktan sonra Avukat Ayşe Rabia Y. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyette dört gün gözaltında tutulan Avukat Ayşe Rabia Y.'nin FETÖ'ye yönelik bağlantıları da ortaya çıktı. Polis araştırmasında, Ayşe Rabia Y.'nin, 15 Temmuz'dan hemen önce boşandığı eşinin KHK ile üniversiteden atıldığı, çocuklarının FETÖ'yle bağlantılı okullarda okuduğu, yine Bank Asya'da da hesap hareketlerinin bulunduğu belirlendi. Ayrıca avukat Ayşe Rabia Y.'nin, halen tutuklu bulunan FETÖ sanığının, sağlık gerekçeleriyle salıverilmesi için Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'e ulaştığı, ancak talebinin kabul edilmediği de ortaya çıktı.

Emniyette işlemleri tamamlanan Ayşe Rabia Y., adliyeye getirildi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren avukat Ayşe Rabia Y., paylaşımında isim olmadığını ve başsavcıyı kastetmediğini belirtti. İfadenin ardından Ayşe Rabia Y., tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Burada da üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Avukat Ayşe Rabia Y., 'Terör örgütü progandası' yapmak  suçundan tutuklanıp, Şakran Cezaevi'ne götürüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.