Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O başkana soruşturma izni

O başkana soruşturma izni

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’un 6. Maddesi hükmü uyarınca, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar için soruşturma izni verilmesine karar verdi. Hakkındaki iddialar vahim

  • Ege Postası
  • 31.05.2017 - 14:32

Hakkında bir çok iddia ortaya atılan Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar için bakanlıkça soruşturma izni verildi. 10 gün içinde itiraz olmadığı taktirde Acar hakkındaki dosyanın savcılığa intikal ettirileceği açıklandı.

Edinilen bilgilere göre, yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda "İzmir Caddesi Düzenlemesi, Ağapark Projesi, Avcı Ramadan Projesi, Hayvan Barınağı gibi büyük ve kapsamlı işlerin tamamının ihalesiz yaptırıldığı, işlerin bedellerinin halen ödenmediği” iddiası yer aldı. Belediye yönetiminin, esnaf ve sanayiciler üzerinde, özellikle demir-çelik fabrikaları üzerinde, Belediye Başkanı Danışmanı ve Belediye Başkan Yardımcısı vasıtasıyla, tehdit ve şantajla baskı unsuru oluşturarak, ihalesiz yaptırdığı işlerin paralarını ödeyeceği bahanesiyle zorla büyük miktarlarda para alma yoluna gittiği, bağış adı altında alınan bu paraların belediye hesabına veya bütçesine yatırılmadan, belediyeden bir kaç kişinin bildiği yerlere ödendiği veya aktarıldığı, Aliağa Belediyesi’nde herhangi bir resmi görevi olmadığı halde belediye binasında makamı bulunan ve belediyede mesai yapan gayriresmi başdanışman olarak vasıflandırılan bir şahıs tarafından işadamlarından sponsorluk adı altında haraç alındığı, sponsorlar aracılığı ile yapıldığı ve yaptırıldığı ifade edilen işlerin ise Aliağa Belediyesi’ne fatura edildiği ve belediye kasasından ödendiği” gerekçelerine dayandırılan kararda Acar için soruşturma izni verildi.

10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ OLMAZSA DOSYALAR SAVCILIĞA İNTİKAL EDECEK

Edinilen bilgilere göre, tebligat tarihinden itibaren Danıştay birinci Dairesi’ne itiraz süreci başladı. 10 gün içerisinde herhangi bir itiraz olmazsa dosyalar savcılığa intikal edecek. İtiraz olması halinde, itirazların karara bağlanma süreci beklenecek.

DİĞER İDDİALAR

Rapora göre, bazı belediye çalışanlarına ve Belediye Başkanı'nın ortağı olduğu Özdenizcilik Şirketi’ne menfaat temin edildiği iddiasına ilişkin somut bir delil elde edilemediği için; kamuoyu nezdindeki bazı kişi ve firmaların belediye yönetimi tarafından kayırıldığı, bazı firmalara karşı Özdenizcilik firması lehine mağdur edici keyfi muamelede bulunulduğu iddiası, genel ve soyut nitelikte olduğu için; belediye yönetiminin ‘İçişleri bakanlığı ve diğer bakanlıklarda etkili konumlarda tanıdıkları olduğu, onlarla samimi oldukları, kendilerine kimsenin engel olamayacağı’ yönünde kamuoyu nezdinde baskı kurmaya ve bu yönde algı oluşturmaya çalıştığı iddiası, iddia konusunu kanıtlayacak somut verilere müfettişlikçe ulaşılamadığı, eldeki veriler çerçevesinde ilgili şahısları bahse konu iddia ile itham etmenin ve sorumlu tutmanın yerinde olmadığı gerekçesiyle, belediyenin usulsüzlük ve keyfi uygulamalarına yetkili kurumların da göz yumduğu ve yasal gereğinin yapılmadığı yönünde olumsuz, ciddi bir kanaat, endişe ve rahatsızlık oluştuğu, bunun da kamu otoritesini ve kamu hizmet anlayışını zedelediği iddiası, bu gecikmeler ile Aliağa Belediyesi’nin icraatları arasında bir bağlantının tespit edilemediği, dolayısıyla yaşanan gecikmelerden hareketle Aliağa belediyesi yönetimini sorumlu tutmanın mümkün olmadığı için, bu konularla ilgili soruşturma izni verilmedi. (Kuzeyegehaber)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.