Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O belediyede mali kriz

O belediyede mali kriz

Personel maaşlarını ödemekte zorlanan Selçuk Belediyesi, 150 çalışanın ilişiğini kesmeyi planlıyor 150 işçi topun ağzında

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 09:02

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde belediye, son zamanlarda maddi sıkıntılarla boğuşurken, belediyede taşeron olarak çalışan işçilere maaşlarını ödeyemedi. 
Selçuk Belediyesi'nde geçen yıl baş gösteren mali krizin etkileri sürüyor. Belediye, nakit sıkıntısını çözmek için bazı girişimlerde bulunurken, aradan geçen sürede ise işçilerin maaşlarını ödeyemedi. İddialara göre, taşeron şirket elemanı olarak çalışan işçilerin hala 2016 yılına ait maaşlarının 'İçeride kaldığı' öğrenilirken, belediye bu sorunun önüne geçmek için borçlanma önergesini meclise taşıdı. Borçlanma yetkisi önerisi ise mecliste tartışmaları da beraberinde getirdi.

Muhalefetin eleştiri oklarına hedef olan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, işçilerin Kasım ayı maaşlarının ödendiğini ifade ederek, "Bunun sıkıntısını, eziyetini ben yaşıyorum. Gerginlik derseniz, evet gerginlik de yaşıyorum; çünkü bu bir sorumluluktur. Eğer bu gerginlik bende olmazsa doğru olmayacağını düşünüyorum. Şu anda 586 kişinin sorumluluğunu taşıyorum" dedi.

"150'YE YAKIN İŞÇİ FAZLALIĞIMIZ VAR"
Belediyede 150 işçinin fazlalık olduğunu anlatan Başkan Bakıcı, "Eğri oturup doğru konuşacağız. Bunu bu şekilde getirmek imkanına sahip değiliz. Evet baştan beri bir yükümüz var, yaklaşık 150'ye yakın bir işçi fazlalığımız var. Bu 150'ye yakın işçimiz ile ilgili ilk düşüncem, bu arkadaşlarımızı ikna ederek bir tarafa yerleştirerek çözebilirsek ne ala. Bu sıkıntımızı çözmek zorundayız. Yani bu yükle böyle devam etmemiz mümkün değil. Keşke şartlar olumlu gitseydi de böyle olmasaydı, daha iyi koşullar olsaydı bunu yaşamasaydık. Ümidin var mı derseniz, o ümidi yine taşıyorum. Geri kalan işçilerin de maaşlarını zamanında ödeyerek mağdur olmalarını önleyeceğiz. Diğer arkadaşlarımızla yolumuzu ayırmak zorunda kalacağız. Yine de bir umutla inşallah o noktaya gelmeyiz. İnşallah bir daha böyle bir borçlanma ile karşınıza gelmeyiz" şeklinde konuştu. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.