Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O çocuk bulundu! Sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı

O çocuk bulundu! Sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı

Aile Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sosyal medyada büyük tepki çeken iddiaya göre annesi tarafından içki ve sigara içirilip görüntüleri çekilen küçük çocuğun İzmir'de bulunduğu ve bakanlık koruması altına alındığı bildirildi. Bu görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı

  • Ege Postası
  • 13.06.2017 - 15:07

Sosyal medyada hızla yayılan bir görüntü büyük tepki oluşturdu. Görüntülerde annesi ve anneannesi olduğu tahmin edilen iki kadının sigara ve bira içirdiği küçük çocuğun görüntüleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 

Nerede çekildiği bilinmeyen ve sosyal medyada hızla yayılmaya başlayan görüntülerde, 4-5 yaşlarında olduğu sanılan çocuk, genç kadından aldığı bira ve sigarayı içerken, kamerayı tutan diğer kadın bu skandal görüntüleri gülerek kayda alıyor. Kimliği belirlenemeyen iki kadının, çocuğu fiziksel ve duygusal yönden istismar etmesi izleyenler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.Görüntüler hakkında sosyal medya kullanıcılarının çoğu, devlet yetkililerinin derhal harekete geçmesi gerektiği yönünde yorumlarda bulundu. 

İZMİR'DEYMİŞ

Aile Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sosyal medyada büyük tepki çeken iddiaya göre annesi tarafından içki ve sigara içirilip görüntüleri çekilen küçük çocuğun İzmir'de bulunduğu ve çocuğun bakanlık koruması altına alındığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sosyal medyada içki ve sigara içirilen çocuğun görüntülerinin kamuoyuna yansımasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla başlatılan çocuğu bulma çalışmalarının 81 il müdürlüğü ve emniyet güçlerince yürütüldüğü ifade edildi. Vatandaşların ALO 183 Sosyal Destek Hattı'na yaptıkları ihbarların değerlendirildiği, bakanlığın ve emniyet güçlerinin ortak çalışmasıyla çocuğun İzmir'de bulunduğu kaydedildi. 

Çocuğun ilk olarak kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildiği ve herhangi bir sağlık problemi bulunmadığının görüldüğü bilgisi verilen açıklamada, il müdürlüğünce gerçekleştirilen incelemeler neticesinde, çocuğun annesinin yanında ihmal ve istismara uğrama riski görüldüğünden acil koruma kararı başvurusunun yapıldığı aktarıldı. 

GEREKLİ DESTEK SAĞLANACAK
Yapılan başvuruyla 2828 sayılı Kanun'un 22. maddesi kapsamında acil koruma kararı çıkarıldığı ve çocuğun şu anda bakanlığa ait bir kurumda bakım altında olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Çocuğumuz, Bakanlığımızın uzman personelinin gözetimi altında olacaktır. Her türlü ihtiyacı karşılanacak ve gerekli psikososyal destek sağlanacaktır. Çocuğumuzun yaşayacağı yer ve geleceğiyle ilgili nihai karar, çeşitli incelemelerin ardından verilecektir. Çocuğumuzun ve annesinin psikolojik durumları, sosyal çevreleri ve yaşadıkları yerdeki fiziksel şartlar incelenecektir. Uzmanlarımız tarafından çocuğumuz için en yüksek faydayı sağlayacak, onu en iyi şekilde koruyacak karar alınacaktır. Görüntülerdeki kabul edilemez davranışların sorumlularıyla ilgili olarak da soruşturma başlatılmıştır ve bu konu da hukukçularımız tarafından titizlikle takip edilecektir." 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.