Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O dört üye disipline

O dört üye disipline

Delege seçimlerinde en çok tartışmanın yaşandığı İlçe Çiğli'de  İlçe Yönetim Kurulu Toplantısında Ataşehir Mahallesi delege seçimlerini yargıya taşıyan partililerin tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle  disipline sevk edildiği öğrenildi. Ataşehir sandığında kıyamet kopuyor

  • Ege Postası
  • 26.09.2017 - 16:14

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir Çiğli İlçe Yönetimi bugün yaptığı İlçe Yönetim Kurulu toplantısında Çiğli'de 8 Ekim'de seçim yapacağı mahalleleri belirledi.  İlçe Yönetiminin ayrıca Ataşehir Mahallesi'nde iptal edilen delege seçimlerini mahkemeye taşıyan Belediye Meclis üyeleri Mustafa Avdan, Süleyman Karadağ ile partililer Erdal Ulusoy ve Ehsan Çam'ın "Partiyi sosyal medya ve kamuoyunda küçük düşürdüğü" gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk etme kararı aldığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU'

Ataşehir Mahallesi'nde 10 Eylül'de yapılan delege seçimlerinde ölü bir vatandaşa oy kullandırıldığı ve  2 kişinin ise sandık başına gelmeden oy kullandığı gerekçeleriyle 13 Eylül'de iptal kararı verilmişti. Bu kararın ardından İl Yönetimine itirazda bulunulmadığı ve kararın kesinleştiği ifade edilmişti. İl Başkanı Asuman Ali Güven ise kendilerine iptal kararı ulaşmadığını ve seçim sonucunun geçerli olduğunu belirtmişti. 

Bu tartışmaların ardından ise sandıkta görevli olan Belediye Meclis Üyesi Avukat Süleyman Karadağ, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Avdan, CHP'li üyeler Erdal Ulusoy ve  Ehsan Çam bir dilekçe ile konuyu yargıya taşımıştı. Yargıya taşınan dilekçede Ataşehir Mahallesi Delege Seçimi'nde sahtecilik yaptığı iddia edilen kişi ya da kişiler hakkında şikayette bulunulmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.