Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O eski halinden eser yok şimdi

O eski halinden eser yok şimdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi çok uzun yıllara dayanan İkiçeşmelik'teki yaya altgeçidini yepyeni bir çehreye büründürdü. "İzmir Deniz" projesi kapsamında yeniden ele alınan altgeçidin duvarları, kentin ruhunu yansıtan mozaiklerle süslendi. İzmir'in ruhunu yansıtan mozaiklerle süslendi

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 09:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İkiçeşmelik'teki Kestelli Şerife Eczacıbaşı Ortaokulu'nu yukarı mahallelere bağlayan yaya altgeçidinde oluşturduğu mozaik duvar sanatı uygulaması, geçidi kullanan vatandaşların beğenisini topladı.

İzmir'in karakteristik özelliklerini yansıtan motifler, bölgede uzun yıllardır hizmet veren altgeçidin yeniden canlandırılması ve görsel bir zenginlik katılması amacıyla mozaik sanatı yardımıyla duvarlara yansıtıldı. "İzmirDeniz" projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmayı İzmirli genç heykeltıraşlar Fatih Şimşek ile Mehmet Cibuk gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, benzer uygulamaları Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Konak Tramvayı güzergahındaki bazı duvarlarda da hayata geçirmeyi planlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.