Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O gençler özgürlüğüne kavuştu

O gençler özgürlüğüne kavuştu

İzmir'de 16 Nisan'da yapılan referandum sonuçlarını protesto edip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla tutuklanan lise ve  üniversite öğrencisi 6 şüpheli ilk duruşmada tahliye oldu. Sertel mahkemede yalnız bırakmadı

  • Ege Postası
  • 08.06.2017 - 14:31

Referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından bir grup Alsancak Birinci Kordon'da halk oylamasından çıkan sonucu protesto ettti. Grup, İstiklal Marşı ile  İzmir Marşı'nı söyledi. Grup arasında bulunan bir kaç kişi de iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a hakaret etti. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Alyaprak, Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazıp, grup içerisinde hakaret eden kişilerin tespit edilmesini istedi. Araştırma yapan emniyet ekipleri, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaşılan 1 dakika 22 saniyelik paylaşılan videoda  Cumhurbaşkanı'na hakaret  edildiğini belirleyip, görüntülerde olan 6 kişiyi tespit etti ve gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen 6 kişi tutuklandı.

İzmir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 4'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Yiğit Ç., Sultan K., İdil G., Burcu A., Aykan Ü. ve Atakan Ş.G.  ve avukatları katıldı. CHP İzmir Millitvekili Atilla Sertel de davayı takip etti. Tutuklu altı sanık da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Atakan Ş.G. ifadesinde, "Ben Cumhurbaşkanı'na hakaret etmedim. Sadece İstiklal Marşı okunduğundan dolayı saygı amaçlı olarak oradaydım. Kalabalıktı. Sanıklardan A.'yı tanıyorum, diğerlerini tanımıyorum. Askere gideceğim" dedi. Sanık Burcu A. de "Ben de grupla birlikte oraya gittim. Marşları söyledik. Orada bulunun biri marşı söylemek için yönetiyordu. İlk başta 'selamünaleyküm' sözünü söyledik. Küfür edildiğini duyunca sustuk. Alkollüydüm. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Küfür etmediğini söyleyen Yiğit Ç.  ise " İstiklal Marşı okunurken gruba katıldım. Daha sonra tepki gösteren biri arabasından inip silah çekti. Biri grupta küfürlü konuşmaya başladı. Polis geldi. Dağılmamızı söyledi, biz de dağıldık ve gittik. Kimseye karşılık vermedik. Konvoy geçip slogan atılacağından haberimiz yoktu. İnsanlar bir anda toplanmaya başladı. Bize silah doğrultunca kalabalık çoğaldı. Tahliyemi istiyorum" dedi. Diğer sanıklarda benzer ifade verip tahliyelerini istedi. Sanık avukatları da müvekkilerinin olaya karıştıklarına dair bir delil olmadığını, asıl küfür eden kişilerin yakalanamadığını, 50 güne yakındır tutuklu olduklarını belirtip tahliyelerini istedi. Hakim Müslüm Güneş, sanıkların tutuklu kaldığı süre, savunmalarının alınmış olması nedeni ile sanıkların kaçma ve kanıtları karartma şüphesi görülmediğinden tahliyelerine, suça konu CD görüntülerinin Kriminal Polis Laboratuvarı'na  gönderilerek görüntü üzerinde iyileştirme yapılmak suretiyle sanıkların suç içerikli slogaları atıp atmadıklarının tespit edilmesini belirtip, duruşmayı erteledi.

“VİCDANSIZLIKTI”

İzmir Bayraklı Adliyesi’nde görülen duruşmaya öğrencilerin aileleri, arkadaşları, avukatları ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel katıldı. Tutuklu gençleri Buca ve Şakran Cezaevi’nde daha önce iki kez ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ailelerle sevinci paylaştı. Sertel, “Suçsuzluğu bilinen çocuklarımızın küçük yaşta demir parmaklıklar ardına atılması vicdansızlıktı. Bu davada kararı veren hakim gerçeği gördü. Darısı haksız ve hukuksuz yere tutuklu bulunan diğer gençlerimizin başına” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.