Dolar 32,5125
%-0.08
Euro 34,9430
%0.33
Altın 2.434,670
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O gözaltıda flaş gelişme

O gözaltıda flaş gelişme

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yaptığı darbe girişiminde en etkin isimlerden biri olan firari Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karşıladığı iddiasıyla gözaltına alınan Ali K.'nın, Adil Öksüz ile bir alakası olmadığı için serbest bırakıldığı bildirildi. 'FETÖ imamı Öksüz'ü havaalanında karşılayan isim' dendi ama...

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 12:18

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin en önemli isimlerinden olan ve halen firarda bulunan 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ü havalimanında karşıladığı gerekçesiyle İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan Ali Kaya, o dönemde yurt dışında bulunduğunu gösteren belgeler sununca serbest bırakıldı.
 

Adil Öksüz'ü karşılayan Ali Kaya İzmir'de yakalandı!

FETÖ/PDY üyesi askerlerin darbe girişiminin hazırlayıcılarından olduğu belirtilen ve bu teşebbüsü Akıncı Üssü'nden yönettiği ileri sürülen Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz, gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakıldı. Ankara'dan İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelip otomobilini alan Adil Öksüz'ü, bu sırada karşılayan ve cep telefonuyla konuşmasını sağlayan bir kişi kameralara yansıdı. Ardından bu kişinin Ali Kaya olduğu açıklanıp, aranmaya başlandı. Ali Kaya hakkında o dönemde basında haberler de yer aldı.

EŞİYLE GELDİĞİ İZMİR'DE YAKALANDI
Aranan Ali Kaya'nın hakkında çıkan bu haberlerdeki fotoğraflarını gören vatandaşlar, onun sık sık kullandığı İzmir'in Buca ilçesindeki evin adres bilgisini polise verdi. Bu gelişme üzerine polis, önlem aldığı evden çıktığı sırada Ali Kaya'yı yakaladı. Gözaltına alınan Ali Kaya, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Burada hakkında yapılan suçlamaları kabul etmeyen Ali Kaya, görüntülerde olduğu söylenen tarihte, yurt dışında bulunduğunu gösteren belgeler ibraz etti. Bu gelişme üzerine savcılık Ali Kaya'nın serbest bırakılmasına karar verdi. 

Ali Kaya'nın bir süre önce Alman vatandaşlığını tercih ettiği ve Türk vatandaşlığından çıkarıldığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.