Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O hastaneye izinleri bakanlık vermiş!

O hastaneye izinleri bakanlık vermiş!

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe'nin geçtiğimiz aylarda gündeme taşıdığı imar yolsuzluğu iddialarının altından ortaya çıkan belge şok etkisi yarattı. Boztepe'nin imar usulsüzlüğü yapıldığını iddia ettiği Çiğli’deki özel hastanenin gerekli yapı izinleri bakanlıktan aldığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 18.09.2017 - 12:42

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Manisa’nın Salihli İlçesi merkezli Can Hastaneleri’nin İzmir Çiğli’de başladığı sağlık tesisi önceki ay tartışmaların odak noktası haline gelmişti. İmar planlarında 5 bin metrekare hakkı bulunmasına karşın, mevzuata aykırı şekilde araziye 18 bin metrekare inşaat yapıldığı iddia edilen özel hastanenin tüm izinlerinin kanuna ve imar yönetmeliğine uygun olduğu ortaya çıktı.

BOZTEPE'NİN İDDİALARI ÜZERİNE FİRMA KENDİSİ İNCELEME TALEP ETTİ

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Çiğli Özel Can Hastaneleri'ni gündeme taşıyarak flaş iddialarda bulunmuştu. Belediye ve bakanlık yetkililerine ayrı ayrı çağrı yapan Boztepe, imar kanununa aykırı yapılaşma ve yolsuzluk iddialarını kamuoyu ile paylaşarak "Araya hatırlı kişiler girmiş ve duruma müdahale etmiş midir'" sorusuyla da Çiğli'deki tesise 3 kata kadar fazla yapılaşma hakkı tanındığını açıklamıştı.

SÜREÇ ANKARA'YA TAŞINDI

Söz konusu gelişmelerin ardından hedef tahtasına konan hastane yönetimi ise, kamuoyunu aydınlatmak amacıyla İzmir Valiliği'ne yazı yazarak inceleme talebinde bulundu. Projenin denetlenmesini ve rapor hazırlanmasını talep eden Sardes Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin bu talebine geçtiğimiz günlerde yine Valilik makamından yanıt geldi. İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın da dahil olduğu soruşturma sürecinin ardından yolsuzluk iddialarının tamamı çürürken, ortaya çıkan gerçek de büyük şok yarattı.

BAKANLIĞIN YAYINLADIĞI YÖNETMELİĞE GÖRE YAPILMIŞ

Boztepe'nin "İmar kanununa aykırı" dediği hastane inşaatının yürürlükteki tüm mevzuat hükümlerine uygun olduğu resmi raporlara yansıdı. Yapı kullanma izin belgesine aykırı bir durum bulunmadığı ve tesise ait mimari projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Haziran 2013 tarihinde yayınlanan "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği" kapsamında hazırlandığı vurgulanan belgede ayrıca, inşaatına başlanan tesisle ilgili yasalara aykırı bir durum bulunmadığı İzmir Valiliği'ne bildirildi.

İŞTE O BELGE

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.