Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçeyi hortum vurdu

O ilçeyi hortum vurdu

Aydın'ın Söke İlçesinde, gece başlayıp zaman zaman etkisini arttıran lodos fırtınası ile arkasından çıkan hortum, ağaç ve elektrik direklerini devirdi, binaların çatılarını uçurdu. Bazı ev ve park halindeki otomobiller çatılardan düşen kiremit parçaları nedeniyle zarar gördü.

  • Ege Postası
  • 10.11.2016 - 13:02

Söke'de dün saat 22.30 sıralarında başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 66 kilometre ulaşan lodos ve ardından çıkan hortum, Cumhuriyet Mahallesi'nde ortalığı savaş alanına çevirdi. Söke Gençlik Merkezi ile bazı evlerin çatıları uçtu, Söke Stadyumu'nun yanındaki bir halı sahanın tel örgüleri, elektrik direkleri ile ağaçlar devrildi. 

Söke Gençlik Merkezi'nin çatısındaki sacların, onlarca metre mesafedeki, kimsenin bulunmadığı Söke Stadyumu'na uçması, olası bir faicayı önledi. Birçok binanın çatısındaki güneş enerjisi sistemleri ve çanak antenler de zarar gördü. Çatılardan uçan kiremitler, bazı evlerin camlarının kırılmasına ve park halindeki bazı otomobillerin üzerine düşerek maddi hasar meydana gelmesine neden oldu. Pek çok kişi, korkup, akşam evlerinden çıkmamayı tercih etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte fırtına ve hortumun neden olduğu maddi hasarın boytu da ortaya çıktı.

BELEDİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Söke Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde başlayan yağmura rağmen seferber olup, sokak ve caddelerde temizlik çalışması yaptı. CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran çalışmaları yerinde inceleyip, fırtına ve hortumdan mağdur olan vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Gece bir afet yaşadıklarını belirten Başkan Toyran, "Mağdur olan vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Yaraları sarmaya çalışacağız" dedi. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu da sabah saaterinde çatısı uçan Söke Gençlik merkezi'ne gelerek, inceleme yaptı.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kemal Karabıyık ise, "Gece adeta kıyamet koptu. Fırtına ve hortum, en çok bizim mahalleyi vurdu. Tek tesellimiz yaralananma ve can kaybı olmaması" dedi. (DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.