Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O komutan milli krosçu çıktı

O komutan milli krosçu çıktı

Suriye'de IŞİD'e yönelik düzenlenen 'Fırat Kalkanı' operasyonunu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın 17 yaşında Erzurum Lisesi'nde okurken Dünya Kros Şampiyonası'na katılarak ülkemizi temsil ettiği ortaya çıktı. 

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 12:02

15 Temmuz tarihinde darbecilere karşı direnen şimdi de Suriye'deki Fırat Kalkanı operasyonunu yöneten evli ve iki çocuk babası Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 1977 yılında Erzurum Lisesi'nde okurken takım halinde önce Türkiye şampiyonluğunu kazandı, ardından Avusturya'da yapılan liseler arası Dünya Kros Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etti. Ay yıldızlı forma giyen Aksakallı, 397 sporcu arasında yarışı 27'nci sırada bitirmeyi başarmıştı. Aksakallı ile milli takımda birlikte antrenman yapan eski milli atlet ve uluslarararası atletizm hakemi evli ve iki çocuk babası 59 yaşındaki Denizli Büyükşehir Belediyesi Atletizm Antrenörü Çetin Çağatay, o günleri şöyle anlattı:

"Zekai Aksakallı takımımızda çok sevilen bizlerin aksine çok sessiz sakin, saygılı bir yapıya sahipti. Ne olursa olsun çok soğukkanlıydı. Biz yarışlardan önce heyecanlanırdık o ise bunu belli etmezdi. Sessiz sakin bir güçtü, kişiliği ve davranışları ile örnek bir insandı. O'nu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önemli bir mertebesinde görmek bizim için onur ve gurur verici."

"GÜNDE 30-40 KİLOMETRE KOŞARDIK"
Dünya Kros Şampiyonası'nda Zekai Aksakallı ile birlikte yarışarak dünya şampiyonu olan ve Bursa'da yaşayan iş adamı 57 yaşındaki Mithat Laloğlu ise "Zekai Paşa ile lise yıllarında birlikte antrenman yaptık, aynı takımda ülkemizi Avusturya'da temsil ettik. Yaklaşık beş yıl birlikteydik, birbirimizin formalarını, eşofmanlarını giyerdik. Harp okulunu düşündüğü için düz liseye yani Erzurum Lisesi'ne gelmişti. Sonra harp okuluna kaydını yaptırdı. Günde ortalama 30-40 kilometre koşardık. O zaman da çok sakin, duygusal, kimse ile kavga etmeyi düşünmeyen bir yapıya sahipti, çatışmalardan, kavgalardan kaçardı. Son olarak 4-5 yıl önce Uludağ'da bir araya geldik. Eski günlerimizi konuştuk. Şu anda bulunduğu konumdan ötürü çok gururluyuz. O zaman da bayrağına, vatanına düşkün, bir gençti. Sakindi, sessizdi ama çok çalışkandı" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.