Dolar 32,5491
%0.03
Euro 34,8924
%0.18
Altın 2.435,360
%0.5
Bist-100 9.767,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O okul için flaş karar

O okul için flaş karar

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldırım Kemalbey İlkokulu'nun onarımı için yaptığı girişimler sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı gerekli onayı verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü en kısa zamanda okulun onarımı için ihaleye çıkarılacağını bildirdi.  Hırsızlar talan etti, çatısı yandı

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 10:35

2014 yılında istinat duvarının çökmesi üzerine boşaltılan 9 derslikli Yıldırım Kemalbey İlkokulu 2 yıldır onarılmayı bekliyor. Eğitime yakındaki başka bir okula ait ek binada devam edilirken, boş kalan bina, hırsızların da hedefi haline geldi. Kapıları ve pencere doğramaları çalınan okulun, ek binasının da çatısı yandı. Okulun kaderine terk edildiği yönündeki tartışmalar devam ederken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müjdeli haber geldi.

Aradan geçen 2 yıllık zaman içinde okulun onarımı için girişimlerini ara vermeden sürdüren müdürlük, laboratuar çalışmaları uzun zaman alan karot analizi ve zemin etüt çalışmalarını tamamladı. 3. derece kentsel arkeolojik sit alanı içinde bulunan okulun onarımı ve güçlendirilmesi için gereken çeşitli izinler ile ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirilen yazışmaların ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da gerekli onayların çıktığı bildirildi. Daha fazla zaman kaybetmeden okul binasının onarım ve güçlendirme çalışmalarına başlanacağı duyurulurken, en kısa zamanda ihaleye çıkılacağı açıklandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "İzmir'de tekli eğitime geçiş hedefimizi gerçekleştirmek için çalışırken, İzmir'in çocuklarına ait bu okulun atıl pozisyonda kalması bizim için kabul edilemez. Göreve geldiğim andan itibaren İzmir'de okul sayısını arttırmak için çalışıyoruz. Konak, Buca, Karabağlar gibi ilçelerde okul yapılacak arsa bulmak çok zor. Bakanlığımızın da verdiği onayla bu okulumuzu yeniden ayağa kaldıracağız. Bugüne yakışır bir tesis haline getireceğimiz okulumuzu en kısa zamanda İzmir'in çocuklarının hizmetine sunacağız" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.