Dolar 32,3339
%0.17
Euro 35,1789
%-0.01
Altın 2.241,420
%-0.09
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O sandıkta skandal görüntüler

O sandıkta skandal görüntüler

CHP İzmir’in delege seçimlerinde tartışmaların odağı olan Çiğli Ataşehir sandığına dair kamera görüntüleri skandalı ortaya çıkardı. Görüntülerde, yasalara göre siyasi partiye üye olmaması gereken memur, sandık başına geliyor, önce meclis üyesinin kulağına bir şeyler fısıldıyor, ardından oyunu kullanıp imza atıyor. Ancak hazirun cetvelinde o memurun isminin karşısında ise imza bulunmadığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2017 - 12:11

EGEPOSTASI – CHP İzmir’de delege seçimleri devam ederken, tartışmaların bitmediği ve iptal kararı mahkemeye taşınan Ataşehir sandığıyla ilgili skandal görüntüler ortaya çıktı.

Bir ölüye, sandığa hiç gelmeyen iki üyeye oy kullandırıldığı ortaya çıkan Ataşehir sandığında dördüncü tartışmalı oyun ne anlaşıldı. Gelen şikayetin ardından, ilçe yönetiminin yaptığı incelemede, Çiğli Belediyesi memuru Sedat Erdal’ın da oy kullandığı belirlendi. Kamera görüntülerinde, yasalara göre bir siyasi partiye üye olmaması gereken Sedat Erdal, önce sandık başına geliyor, iptal kararını daha sonra yargıya taşıyan Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ’ın yanına gidip kulağına bir şeyler söylüyor. Gidip yaklaşık 1.5 dakika sonra yeniden dönlen memur Erdal, pusulayı alıyor, sandıkta oy kullanıyor, hazirun cetveline imzasını da atıyor. Ancak daha sonra yapılan incelemede, cetvelde, Erdal’ın isminin karşısında imza bulunmadığı görüldü.

Bu görüntülerin de Ataşehir sandığındaki delege seçimlerinin iptal edilmesi gerekçeleri arasında gösterildiği ortaya çıktı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.