Dolar 32,6317
%0.48
Euro 34,7493
%0.05
Altın 2.508,570
%0.97
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Ödemiş Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

İzmir'in Ödemiş Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 98 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile işçilere yıllık yüzde 8 oranında zaman yapıldı.

  • Ege Postası
  • 14.03.2017 - 12:44

Ödemiş Belediyesi ile Hak İş Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı (HAK-İŞ) Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş Sendikası) arasında 98 işçi için bir süredir devam eden toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Ödemiş Belediyesi Destek Hizmet Birimi'nde, toplu iş sözleşmesi için düzenlenen imza törenine AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Hizmet-İş Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Özen, Hizmet-İş İzmir İl Başkanı Bürhanettin Barbak Hizmet-İş İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedat Kaya, Hizmet-İş İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Tekin, Ödemiş AK Parti belediye meclis üyeleri, belediye daire  müdürleri ve işçiler katıldı.

Hizmet-İş Sendikası Başkanı Bürhanettin Barbak, imzaların atılmasından önce yaptığı konuşmada, "Belediyemizin içinde bulunduğu maddi durumu da göz önünde bulundurarak, belediye başkanımız  yüzde 6 zam öngörüyordu. Israrlarımız, zammı önce yüzde 7'ye çıkardı, Bu konuyu arkadaşlarımızla tekrar görüştükten sonra başkanımıza  önce arabulucuya ,ardından grev oylamasına ,son olarak da yüksek hakem kuruluna  gideceğimizi söyledik. Ancak, arkadaşlarımız, yapılan zammı düşük bulduklarını belirtip, 'Başkanımıza selamlarımızı ilettin. O çözüm bulacaktır' demesi üzerine Belediye Başkanımız Mahmut Badem ile görüştük. Zammı yıllık yüzde 8 olarak kabul etti" dedi.

'HAKLARINIZI KORUYAN BİZ OLACAĞIZ"

Belediye Başkanı Mahmut Badem de, "2014 Mart ayını hatırladığımızda, geriye dönük 2,5 yıllık ikramiyeler bekliyordu. Taşeronlarda 75 günü bulan alacakları bekliyordu. Bugün 2016'dan bir, iki ikramiye alacağınız var. Asıl olan, paranızı düzenli alabilmenizdir. Bunun için zor şartlarda da olsa, çalışanımızın alınteri kurumadan parasını ödemek kuralımızdır. Haklarınızı koruyan biz olacağız. Emeğinizin karşılığını her fırsata ödemeye çalışan, olacağız. Önümüzdeki dönemlerde şartlarımız düzeldikçe sizlere daha iyi imkanlar sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Badem ve Hizmet-İş Ege Bölge Temsilcisi Özen, 98 belediye işçisinin maaşlarına yıllık yüzde 8 zam öngören sözleşmeyi imzaladı. İmzalanan toplu iş sözeşmesiyle Ödemiş Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 3 bin 440, en yüksek 3 bin 740 lira oldu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.