Dolar 32,4935
%0.14
Euro 34,7675
%0.13
Altın 2.488,800
%1.08
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'e biyogaz tesisi için ÇED toplantısı

Ödemiş'e biyogaz tesisi için ÇED toplantısı

İzmir'in Ödemiş İlçesinin kırsal Bozcayaka Mahallesi'nde, özel bir şirket tarafından kurulacak olan biyogaz tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 20.01.2017 - 11:26

Bozcayaka Mahallesi kahvehanesindeki ÇED toplantısına Arfe Bio Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi yetkilileri Özgür Emin, Kayhan Kalelioğlu, Biyogaz Yatırımları Geliştirme Derneği Başkanı Altan Denizsel, Ödemiş Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Şerif Şen, Bozcayaka Mahalle Muhtarı Halil Körük ve çok sayıda mahalleli katıldı. Kurulması düşünülen biyogaz tesisi ile ilçedeki hayvan dışkıları ve özelikle değer düşüklüğü nedeniyle tarlada kalan patatesleri değerlendirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Biyogaz Yatırımları Geliştirme Derneği Başkanı Altan Denizsel, "Yapılacak olan tesisle hayvanlarınızın dışkıları, zaman zaman tarlalarınızda kalan patatesler, peynir altı suları işlenip, asidi sıvısı alınmış organik gübre haline getirilecek. Sizden alınan hayvan dışkılarının karşılığında size organik gübre verilecek buda üretim artışı sağlayacaktır. Hayvan dışkıları, peynir altı suları ve tarlada kalan patatesleri alınmasıyla çevre kirliliği önlenmiş olacaktır" dedi. 

Ardından toplantıya katılan üreticilerin soruları yanıtlandı. Tesis kuracak şirketin yetkilileri, üreticilerin kurulacak olan biyogaz tesisinin tarlalarına bir zararı olup, olmayacağı sorusuna, "Tek bir tarla bile zarar görmeyecek" diye yanıt verdi. Bir saat süren toplantı üreticilerin soruların yanıtlanmasını ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.