Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş MHP'de encümen krizi istifayla sonuçlandı!

Ödemiş MHP'de encümen krizi istifayla sonuçlandı!

Ödemiş Belediyesi MHP'li meclis üyeleri Anıl Selek ve Sedat Turman, hem partiden hem de meclis üyeliğinden istifa etti. Edinilen bilgiye göre mecliste hareketli saatler yaşandı. 60 kadar MHP'li meclis önünde slogan attı. Partiden istifa etme düşüncesi olan ikili meclis üyeliğinden de istifa etti. O ilçede MHP'liler meclis önünde slogan attı

  • Ege Postası
  • 03.04.2017 - 23:11

EGE POSTASI - Ödemiş'te encümen üyeleriyle komisyon üyelerinin belirlendiği meclis toplantısı öncesi hareketli saatler yaşandı.

AK Partili Mahmut Badem'in belediye başkanı koltuğunda oturduğu Ödemiş'te, belediye meclisinde 4 meclis üyesiyle (Ceyhun Kınlı, Anıl Selek, Sedat Turman ve Derya Coşkun) temsil edilen MHP'de flaş bir gelişme yaşandı.

Ödemiş'teki 4 MHP'li meclis üyesi arasında yer alan aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Anıl Selek ile eski ilçe başkanlarından Sedat Turman hem partiden hem de meclis üyeliğinden istifa etti.

ENCÜMEN KRİZİ

Selek ve Turman'ı istifaya götüren sebep ise parti içinde yaşanan encümen krizi oldu.

Meclis'te yeterli çoğunluğu bulunmaması nedeniyle karraların geçmesinde muhalefetin 1 oyuna ihtiyacı olan AK Parti'de bu nedenle encümen üyeliklerinde iki dönemdir MHP'li bir ismede yer veriliyordu. 2 dönemdir encümende yer alan MHP'li Ceyhun Kınlı'nın yeterli performansı sergileyemediğini düşünen diğer meclis üyeleri Anıl Selek ve Sedat Turman, Kınlı'nın yerine başka bir ismin encümene önerilmesi gerektiğini ilçe başkanlığına iletti.

İL BAŞKANLIĞI 'KINLI' DEDİ

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre il başkanlığı, Kınlı'nın devam etmesi, yönünde ilçe başkanlığına baskı yaptı. İl başkanlığından gelen talimat üzerine ilçe başkanı ve yönetim meclis üyelerinin 'değişim' isteğini geri çevirdi.

Referandum sürecinde 'evet' diyen Genel Merkez'in aksine, 'hayır'a destek verdikleri öğrenilen Selek ve Turman yaşanan gelişme üzerine MHP'den istifa kararı alarak yola bağımsız meclis üyesi olarak devam etmek istedi.

MECLİS ÖNÜNDE TANSİYON YÜKSELDİ

İkili partiden istifa ettiklerini meclis toplantısında açıkladı. Ancak gün içinde istifa edeceklerine dair haberin yayılması üzerine 60 kadar MHP'li, meclis toplantısının yapıldığı belediye binasına gelerek slogan atttı. Tansiyonun yükselmesi üzerine Selek ve Turman'ın, meclisten çıkıp MHP'li grupla konuştuğu, ikilinin daha sonra meclis toplantısına girdikleri ve meclis toplantısının tamamlanmasının ardından da meclis üyeliğinden de istifa ettikleri öğrenildi.

Selek ve Turman'ın yerine MHP'den yedek iki isim meclise girecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.