Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te hastane yönetimi pazarda stant açtı

Ödemiş'te hastane yönetimi pazarda stant açtı

Ödemiş Devlet Hastanesi yönetimi, alışkanlıklarından vazgeçmeyen vatandaşları, merkezi randevu sistemi (MHRS) hakkında bilgilendirmek ve onlara nasıl randevu alacaklarını öğretmek amacıyla, Ödemiş pazarına tezgah açtı. İzmir'de görülmemiş uygulama

  • Ege Postası
  • 09.07.2017 - 12:14

Ödemiş'te, cumartesi kurulan halk pazarından  yer kiralayan Hastane Başhekimi Dr. Ömer Koçak, "Halkımızda, randevu sistemiyle ilgili bilgi eksikliği var. Biz de vatandaşa ulaşmak için pazardan yer kiraladık ve buraya stant açtık. Hastane olarak pazara çıktık" dedi.köy köy dolaşıp muhtarları MHRS sisteminide anlatan Başhekim 
Daha önce görev yaptığı Çiğli Devlet Hastanesi'nde, halkın sorunlarını anlatması için Türkiye'de ilk olan "Hasta Meclisi"ni kuran, daha sonra atandığı Gaziemir Devlet Hastanesi'ne ise, İzmir'deki ilk engelli dostu hastane unvanını kazandıran Dr. Ömer Koçak, yeni görev yeri Ödemiş Devlet Hastanesi'nde de sıra dışı bir çalışmayı hayata geçirdi. Ödemiş'te halkın randevu almadan hastaneye geldiğini ve bu nedenle de vatandaşların çoğu kez muayene olamadan evine dönmek zorunda kaldığını ve uzun süre doktor beklemek zorunda kaldığını gören Dr. Koçak, sorunun çözümü için bir eylem planı hazırladı. 

YER KİRALADI
Eylem planı doğrultusunda çalışmalara başlayan Dr. Koçak, Ödemiş'te vatandaşların büyük ilgi gösterdiği "Cumartesi pazarı"ndan yer kiralayarak, burada stant açtı. Ayrıca pazartesi günü hastane önünde de stant açtırmayı kararlaştıran Dr. Koçak, muhtarlar,eczacılar,aile hekimleri ve ilçenin önde gelen kişileriyle de görüşerek, vatandaşların randevu sistemini öğrenmelerini sağlamak amacıyla destek istedi.



MUAYENE OLAMIYORLAR
Yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Dr. Ömer Koçak, vatandaşların randevu sistemiyle ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını söyledi. Ödemiş'te vatandaşların hastaneye randevu almadan geldiğini ve bu nedenle de uzun süre beklemek zorunda kaldığını gören Dr. Koçak, "Bakanlığın randevu sistemi (MHRS) ile ilgili halkın bilgi eksikliği var. Genç yaşlı demeden, randevusuz olarak hastaneye gelerek, doktar bekliyor. Uzun süre beklemelerine rağmen de muayene olamıyor. Ben de göreve geldikten sonra bu sıkıntının çözümü için bir şeyler yapmak istedim. Bu noktada, halkın yoğun ilgi gösterdiği pazaryerinde stant açmanın uygun olduğunu düşündüm" dedi.

PAZARA ÇIKTIK
Dr. Koçak, şöyle devam etti: "Buranın en meşhur pazarı cumartesi günü kuruluyor. Biz de halkımıza ulaşarak, onları randevu sistemi hakkında bilgilendirmek için pazardan yer kiraladık. Vatandaşa nasıl randevu alacağını anlattık ve onları randevu sistemiyle ilgili bilgilendirdik. Yani bir anlamda pazarda tezgah açtık. Hastane olarak pazara çıktık. Hastanemize randevusuz gelindiği için her gün birçok kişi muayene olamıyor. Amacımız vatandaşları bilgilendirmek ve mağduriyetlerin önüne geçmek."(Mert Neşet MUSLU-Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.