Dolar 32,5976
%0.38
Euro 34,7758
%0.13
Altın 2.496,840
%0.5
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te tarihi yapılar hayat bulacak

Ödemiş'te tarihi yapılar hayat bulacak

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, üç yıl önce yangından zarar gören Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) ait 140 yıllık tarihi ambar ve yıllardır atıl durumda kalan eski lojman binası harabe görünümünden kurtarılarak yeniden kullanılabilir duruma getirilecek.

  • Ege Postası
  • 16.03.2017 - 10:13

Ödemiş'teki TCDD'ye ait tarihi ambar, üç yıl önce bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında zarar gördü ve sokak hayvanlarının barınağı haline geldi. Ambarın yakınındaki lojmanın ise yıllardır boş olduğu için harabeye döndü. Emmioğlu Mahallesi Muhtarı İbrahim Türkmenoğlu, Ödemiş'e trenle gelenlerin ilk etapta bu manzarayla karşılaşmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

2014 yılında samanların tutuşmasıyla meydana gelen yangının 140 yıllık ambarı küle çevirdiğini kaydeden Türkmenoğlu, "Tarihi ambar ve çevresi kaderine terkedilmiş, sokak hayvanlarının barınağı haline gelmiştir. Bugüne kadar bu tarihi yapıya sahip çıkılmaması üzücü bir olaydır. Biz bu yapının bir an önce restore edilmesini istedik. Anıtlar Kurulu'ndan ambar bölümünün aslına uygun yeniden yapılacağını, lojmanın ise restore edileceğini öğrendik. Bir an önce düzenleme yapılıp kötü görüntüye son verilmesini istiyoruz" dedi.

İstasyonun hemen arkasında bulunan bir dönüm arazi içerisindeki iki katlı lojmanın da bakımsızlıktan çürümeye başladığını savunan Türkmenoğlu, "Burası restore edilerek, geniş bahçesinde çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir yer haline getirilebilir. TCDD tarafından işletilebilir veya özel sektöre kiraya verilebilir. Bu konuda TCDD Bölge Müdürlüğü'nün ve Ulaştırma Bakanlığı'nın vereceği kararı heyecanla bekliyoruz. İlçemize ve mahallemize katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.