Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te yeni çöp çıkmazı

Ödemiş'te yeni çöp çıkmazı

Ödemiş Belediyesi, ilçenin en büyük ihtiyaçlarından olan yeni moloz döküm alanı için yer arayışlarını tamamladı. Ancak geçmişte krize yol açan eski çöp depolama alanı bitişiğindeki araziye mera olduğu gerekçesiyle CHP'den veto geldi. Yeni moloz sahasına CHP'den veto

  • Ege Postası
  • 25.01.2017 - 12:55

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Önceki yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasında krize yol açan ilçedeki çöp sorunu ilçe belediyesinin aldığı son kararla birlikte farklı bir boyut kazandı.

ÇÖPTEN SONRA MOLOZ ÇIKMAZI

Ödemiş'te halkın yoğun itirazları ve Başkan Mahmut Badem'in isyanı sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut tesisi kapatarak çöpü Kiraz ve Tire'ye taşıma kararı almış, krize geçici süreliğine nokta koyulmuştu. İlçeye yönelik katı atık transferinin durdurulması ve çöplerin komşu ilçelere aktarılması ile başlayan sürecin ardından bu sefer de moloz çıkmazı gündeme geldi.

İLÇE BELEDİYESİNDEN TARTIŞMALI "MERA" KARARI

Evsel atıkların transferi için hazırlanan yeni protokolle birlikte ilçedeki çöpler Kiraz'a taşınmaya başlarken, Büyükşehir Belediyesi eski çöp depolama alanının modernize edilerek yerine yeni ve çevreci bir tesis kurulması için çalışmalara başladı. Yeni tesis için hazırlıklar sürerken, ilçe belediyesinin aldığı son kararla birlikte yeni bir çıkmaz da kapıya dayandı. Ödemiş Belediyesi, gelen talepler doğrultusunda Kurucuova Mahallesi sınırlarındaki kapatılan eski çöp depolama alanı bitişiğindeki yaklaşık 50 bin metrekarelik mera arazisini moloz döküm sahası olarak kullanma kararı aldı. Bölgede yapılan incelemelerin ardından, kamu yararı gerekçe gösterilerek mera vasfındaki arazi moloz, hafriyat ve inşaat atıklarının depolanma sahası olarak seçildi.

CHP KARŞI ÇIKTI

Gelişmeler sonrasında yeni moloz sahasıyla ilgili karar belediye meclisinde gündeme geldi. CHP'li meclis üyeleri moloz sahası için yapılan yer seçimine karşı çıkarken, alternatif olarak Gereli Mahallesi sınırlarında aynı büyüklükte bir başka mera alanı daha belirlendi. Yapılan son değerlendirme neticesinde Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut alanda katı atık düzenli depolama tesisi yapılmadığı takdirde, molozların ilçede belirlenecek bir başka alana dökülmesine karar verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.