Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oğlu Talipoğlu'nun ölüm nedenini açıkladı

Oğlu Talipoğlu'nun ölüm nedenini açıkladı

İzmir’de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu, babasının kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Talipoğlu'nun cenazesi alınırken, UNICEF sosyal medya mesajında, "Tayfun'u çok özleyeceğiz" dedi. Türkiye onu 'Bam Teli' ile sevdi

  • Ege Postası
  • 21.03.2017 - 10:19

Gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu, İzmir'deki evinde kalp krizi getirdikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Daha önce de kalp krizi geçirdiği belirtilen Tayfun Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu, "Kitabı kısa süre önce çıkmıştı. Bu hafta sonu da albümü çıkacaktı. Kendisine görmek kısmet olmadı. Onun bıraktığı yerden biz devam edeceğiz. Sevenleriyle kendisini en azından albümüyle buluşturacağız" dedi.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti
Televizyon programı ve referandum çalışmaları için İzmir'e gelen gazeteci yazar Tayfun Talipoğlu, Güzelbahçe İlçesi'nde, arkadaşları ile yemekte buluştuktan sonra Güzelyalı semtindeki evine gitti. Burada uyumaya hazırlandığı sırada fenalaşan Tayfun Talipoğlu'na ilk müdahaleyi evde bulunan arkadaşı yaptı. Sağlık ekiplerinin de evde müdahale ettikleri Talipoğlu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada doktorların tüm çabasına karşın Tayfun Talipoğlu, yaşama tutunamadı. Talipoğlu'nun ölüm haberini alan çok sayıda arkadaşı, yakını ve seveni hastaneye akın etti. 

CENAZEYİ ALMAK ÜZERE OĞLU GELDİ

Savcının hastanedeki ilk incelemesinden sonra Tayfun Talipoğlu'nun cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ankara'da bulunan oğlu Candaş Talipoğlu da İzmir'e geldi. Adli Tıp Kurumu önünde işlemlerin tamamlanmasını bekleyen Candaş Talipoğlu, babasının daha önce iki kez kalbiyle ilgili sağlık sorunu ile karşılaştığını söyledi. Candaş Talipoğlu, "Krizler yakın aralıklarla üst üste geldi. Bünyesi dayanmadı. Arkadaşları kalp masajı yapmışlar ama olmadı. Defin için ilgileniyoruz. İşlemler bittikten sonra defin Ankara'da olacak. Perşembe günü yapacağız töreni" dedi. 

Uzun yıllar gazetecilik yapan babasının kısa süre önce kitabının çıktığını, bu hafta sonu da yeni albümünün çıkacağını anlatan Candaş Talipoğlu, şöyle devam etti:

"Bam Teli'yle uzun süre önce tanındı. Mesleğe gazetede başladı. Söylenecek fazla bir şey yok. Tayfun Talipoğlu'nun bu toplumun kendisine en yakın hissettiği gazetecilerden birisi olduğuna inanıyorum. Başka bir şey söylemek istemiyorum. Tayfun Talipoğlu o. Bu ülkeye birçok katkısı oldu. Barış ve birliktelik için çaba sarf etti. Eğitim, bölgesel ekonomik kalkınmalarda çok emek verdi. Herkes tarafından sevilen ender bir insan olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda 'Yol Hikayeleri' kitabı çıkardı. Bu hafta sonu da albümü çıkacaktı. Kendisine görmek kısmet olmadı. Onun bıraktığı yerden biz devam ettireceğiz. Sevenleriyle kendisini en azından albümüyle buluşturacağız. Kitapları ve albümüyle bizimle olacak." 

"1 SAATTEN FAZLA KALP MASAJI YAPILDI"
Gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun ölümüyle ilgili bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, "İlk çağrı saat 01.07'de 112 birimimize ulaştı, ekiplerimiz 7 dakika sonra söz konusu adrese ulaştı. Ekiplerimizin yaptığı ilk kontrolde sayın Talipoğlu'nun 'eks' olduğu belirleniyor ve vakit kaybetmeden görevli arkadaşlarımız evde kalp masajına başlıyor. Yaklaşık 1 saat boyunca evde kalp masajı yapılıyor, daha sonra sayın Talipoğlu, kalp masajına ara verilmeden ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Bu süreçte vücut maalesef cevap vermiyor. Sayın Talipoğlu başarılı bir gazeteciydi ölümü bizleri çok üzdü. Ailesi ve arkadaşlarına sabır diliyorum" dedi.

DAHA ÖNCE STENT TAKILMIŞTI
Tayfun Talipoğlu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP'nin Aydın'da yaptığı ön seçimde 4'üncü sırada yer aldı. Genel Merkez tarafından, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın birinci sıradan kontenjan adayı olarak gösterilmesiyle milletvekilliği aday listesinde 5'inci sırada yer bulabildi. Talipoğlu, partisi kentten 4 milletvekili çıkarınca Meclis'e gidemedi. Ardından 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimlerde de aynı sıradan aday olan ve parti örgütleriyle birlikte yoğun seçim çalışması yürüten Tayfun Talipoğlu, o dönemde kendini iyi hissetmeyince Aydın Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan kontrollerde kalp krizi geçirdiği belirlenen Talipoğlu'na anjiyo yapılmasına karar verildi. 6 Ekim 2015 tarihinde anjiyo olan Talipoğlu'na stent takıldı. Talipoğlu, 2013 yılında da anjiyo olmuştu.


CENAZE TÖRENİ ANKARA'DA OLACAK
İzmir'deki evinde fenalaşıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden gazeteci- yazar Tayfun Talipoğlu'nun cenazesi, otopsinin ardından oğlu Candaş Talipoğlu tarafından teslim alındı. Cenaze alındığı sırada, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in de aralarında bulunduğu CHP'li bazı yöneticiler de İzmir Adli Tıp Kurumu'na geldi. Tayfun Talipoğlu için ilk cenaze töreninin yarın sabah Ankara'da, Oran'daki cem evinde olacağı, ardından da öğlende Kocatepe Cami'nde kılınacak namazdan sonra son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi. 

UNICEF: TAYFUN'U ÇOK ÖZLEYECEĞİZ
Berleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) kuruluşun iyi niyet elçisi Tayfun Talipoğlu'nun vefatından üzüntü duyulduğu belirtildi. UNICEF Türkiye'nin Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yapılan açıklamada; şöyle denildi:

"Değerli iyi niyet elçimiz Tayfun Talipoğlu'nun ani vefatı nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Tayfun uzun yıllardır zamanını ve enerjisini çocukların desteklenmesine adamıştı. Bugün ailesine ve sevenlerine en içten ve derin üzüntülerimizi sunuyoruz Tayfun'u çok özleyeceğiz. Ruhu şad olsun."

TAYFUN TALİPOĞLU KİMDİR'
1962 yılında Kars'ta doğan Tayfun Talipoğlu, ilkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1983 yılında mezun oldu. Siyasi görüşleri nedeniyle kaymakam yapılmadı ve bu süreçte kargoculuk, Ankara düğün salonlarında ve pavyonlarında orkestra solistliği gibi birçok değişik iş yaptı. Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1 TV'de, sonra ATV'de haber muhabiri olarak devam etti. 1995 yılından itibaren önce ATV'de, 1999'dan sonra da NTV'de 'Bam Teli' programını hazırlayıp sunarak mesleğine devam etti. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve 1 çocuk babasıydı.

'Benim Yolum', 'Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular', 'Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi', 'Çoluk Çocuk Yazıları', 'Eşekle Gelen Aydınlık' adlı kitapları bulunan Talipoğlu'nun, 'Seyyah' ve 'Bam Teli Yol Müzikleri' adlı şiir ve türkü kasetleri de vardı. Haziran 2008'den itibaren TRT-1 de 'Bam Teli' programının yanı sıra, tartışma programı 'Nasılsınız'ı sunan Tayfun Talipoğlu, aynı zamanda Ekim 2007'den beri 'UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi'ydi. Tayfun Talipoğlu 2015 seçimlerinde CHP'nin 5. sıradan Aydın milletvekili adayı olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.