Dolar 32,5374
%0.16
Euro 34,9490
%-0.07
Altın 2.457,450
%0.87
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrencilerden Başkana teşekkür

Öğrencilerden Başkana teşekkür

Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi'nde (MEBGEM) eğitim görüp girdikleri LYS ve TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 15.09.2017 - 14:19

Belediye Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl MEBGEM'de eğitim görüp TEOG sınavına giren 154 öğrencinin tamamının ve LYS'ye giren 180 öğrencinin de yüzde 90'ının başarılı olmasından büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Şahin; ilk hedefinin Doğu ve Güneydoğu'dan ilçeye göç edenler ile Menemen'de yaşayanlar arasında kardeşlik köprüsü kurmak istediğini belirterek, "Bugün 800 çocuğumuz ilçe merkezinden MEBGEM'e geliyor. Sınavda kim başarılı olursa MEBGEM'e o girebiliyor. Hiçbir şekilde insan ayrımımı yapmamamız burada birliği, beraberliği getiriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatan toprakları içerisinde Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Boşnak'ı, Çerkez'i ile birlikte yaşamamızı sağlıyor. Buna katkı koyan hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi. Paralı eğitime karşı duran bir anlayışa sahip olduğunu söyleyerek, çok yakında ikinci eğitim kurumunu ilçe merkezinde hizmete açacaklarını da açıklayan Başkan Tahir Şahin, "Dün MEBGEM'i Asarlık'ta kurmamız eleştirilirken, yarın da ilçe merkezimizde çok daha güzelini açtığımız eleştiri olarak söylenecek. Bu söylemlere hep birlikte ‘Dur' demeliyiz. Bu fikirleri atmanın tek yolu eğitimdir" dedi.

HAYALLERİME MEBGEM İLE ULAŞTIM 

MEBGEM'de iki yıl eğitim gören ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Hazal Hasgül, geçtiğimiz yıl tercih yapmadığını çünkü hedefinin Hukuk Fakültesi olduğunu açıklayarak, "Tercih yapıp istemediğim bir bölümü okumaktansa, bir yıl daha hazırlanıp çocukluk hayalim olan Hukuk Fakültesi'ni kazanmayı hedefledim. Bunun sonucunda da isteğime ulaştım. İlçemizde eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırması bakımından MEBGEM'in üstlendiği rol oldukça büyük. Ben hayallerime ulaştım" dedi. MEBGEM'in kuruluşundan bugüne müdürlük görevini yürüten emekli öğretmen Metin Yaşatürk her yıl çok sayıda öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sunan MEBGEM'e ilginin her geçen yıl arttığını açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.