Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
OHAL'inizi de mühürünüzü de tanımıyoruz

OHAL'inizi de mühürünüzü de tanımıyoruz

Çağdaş Hukukçular ve Özgür Hukukçular Derneklerinin OHAL KHK'sı kapsamında faaliyetlerinin durdurulmasını protesto eden avukatlar İstanbul'da yürüdü. Avukatlar, "OHAL'inizi de mührünüzü de tanımıyoruz, sokakları mühürleyemezsiniz" yazılı pankart taşıdı.

  • Ege Postası
  • 12.11.2016 - 22:18

OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile derneklerin kapatılmasını protesto eden avukatlar Beyoğlu Tünel Meydanı'ndan İstanbul Barosu'na yürüdü. Burada basın açıklaması yapan avukatlar, dernekler hakkında verilen kararların kendileri için onur belgesi olduğunu söyledi.

Çağdaş Hukukçular ve Özgürlükçü Hukukçular Derneklerinin, İçişleri Bakanlığı'nın ve valiliklerin kararları ile kapatılmasını protesto etmek isteyen avukatlar, saat 16.00'da Tünel Meydanı'nda bir araya geldi.

"OHAL'inizi de mührünüzü de tanımıyoruz, sokakları mühürleyemezsiniz" yazılı pankart açan avukatlar slogan attı. Avukatlar, bir süre sonra sloganlar eşliğinde İstanbul Barosu'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından, Avukat Meryem Asil ortak basın açıklamasını okudu. Açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Derneklerimiz hakkında verilen faaliyet durdurma kararları ve dernek binalarımıza vurulan mühürler bizler için onur belgesidir. Bizler dün olduğu gibi bugün de faşizme karşı işçi sınıfının inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı Kürt halkının barınma hakkına ve doğasına sahip çıkanların kadınların kısacası halkın her kesiminin demokratik hak ve özgürlük mücadelesine omuz vermeye devam ediyoruz. Tüm bu yaşananlar göstermektedir ki, kısa bir süre içerisinde saldırı ve kapatma kararları diğer meslek örgütlerine sendikalara, odalara ve baromuza da yönelecektir. Bu nedenle bu süreci sessizlikle geçiştirilmemeli, barolarımız ve diğer meslek örgütleri faşizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmelidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.