Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okullarda ilkyardım dersi önerisi

Okullarda ilkyardım dersi önerisi

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD), Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak ilköğretim ve lise eğitim öğretim müfredat programına ilkyardım, afetlere hazırlık derslerinin konulmasını önerdi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2017 - 11:55

HİASD Başkanı Doktor Ülkümen Rodoplu, bugünlerde yeni ders programlarının kamuoyunda tartışıldığını anımsatarak, "Çocuklarımıza yaşam kurtarmayı öğretmeliyiz. İlkyardım ve afetlere hazırlık konularında vereceğimiz derslerle toplumda kanayan bir yara olan, ilkyardım bilgi noksanlığını giderebiliriz. İlkyardım zamanında ve doğru yapılamadığı için birçok vatandaşımız ambulans gelene kadar yanlış müdahale nedeniyle yaşamını kaybediyor. Birçok vatandaşımız da sakat kalıyor. Kızılay başta olmak üzere resmi ve özel birçok kurum ilkyardım eğitimi verse de, bu yeterli olamıyor. Ülkemizde 19 milyon öğrencinin haftada bir saat bile olsa, ilkyardım, afetlere hazırlık eğitimi alması birçok ölüm ve yaralanmayı, sakat kalmayı azaltabilir" dedi. 

HİASD EĞİTİM DESTEĞİNE HAZIR

Doktor Rodoplu HİASD'ın misyonunu anımsatarak şunları söyledi: 

"HİASD, acil tıp sistemi içinde yer alan ilkyardım, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri, afet tıbbı konularında çalışan tüm kurum, kuruluş ve kişileri ortak bir çatı altında toplayarak, bilimsel çalışma ve girişimlerde bulunmak ve böylece halkımızın hakkettiği en kaliteli acil sağlık hizmetini alabilmesini sağlamak misyonuyla çalışmaktadır. Türkiye'de yaptığımız çalışmalar sayesinde dünya acil tıbbına örnek olmak, vizyonumuzdur. İlköğretim ve Liselerde ilkyardım, afetlere hazırlık eğitimlerinin planlama ve uygulama aşamasında biz de dernek olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Yeter ki çocuklarımız yaşam kurtarmayı öğrensin. Tüm bilimsel birikim ve malzemeyi ülkemizin çocukları için kullanmaya hazırız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.