Dolar 32,5625
%0.07
Euro 34,9858
%0.45
Altın 2.421,060
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Öldü diye beni kenara atmışlar’

‘Öldü diye beni kenara atmışlar’

YAŞ’ta tuğgeneralliğe terfi eden darbe girişimi gazisi Albay Davut Ala, darbecilere karşı direnişini Meclis Komisyonu’na anlatmıştı. Ala, ‘Vurulduktan sonra götürüldüğüm hastanede ‘öldü’ diye beni bir kenara atmışlar’ dedi

  • Ege Postası
  • 05.08.2017 - 07:15

Yüksek Askeri Şura kararıyla tuğgenerallik rütbesine terfi eden 15 Temmuz gazisi Albay Davut Ala, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na 15 Temmuz gecesi yaralandığı çatışmayı anlatırken ilk merminin cüzdanına denk geldiğini belirterek, “Hastanede ‘öldü’ diye beni kenara atmışlar, ‘mümkün değil bunun kurtulması’ demişler” ifadesini kullandı.

Gazi Ala, TBMM komisyonuna o gece yaşadıklarına ilişkin şunları anlatmıştı:

‘ATIŞ YAPACAĞIZ’ DEDİ: Malum gün çok değişik olaylar tezahür etti. Normalde Tugay Komutanı yani şu anda kaçak pozisyonda olan Mehmet Nail Yiğit izinli gözüküyor. Ben odama döndükten sonra ‘Telsiz çevrimi yapılacak’ diye tugaydan bilgi geldi. Atış yapılacağı emri geldi. Normalde cuma günü atış yapılmaz. Topçu Taburu’na vekâlet eden yüzbaşı arkadaşımız, ‘komutanım, atış yapacağız’ deyince, ‘benim haberim olmadığını, kimin emir verdiğini’ sorduğumda, malum darbe girişimi olayına katılan Tugay Komutanı Yardımcısı’nın emir verdiğini söyledi.

‘Cumhurbaşkanı aradı’

TAHMİN EDİYORDUK: Bu darbe girişimine emir komuta ettiğim kışladan hiçbir katılan olmamıştır, araç, silah hiçbir şekilde çıkmamıştır; tamamen bütünlüğümüzü muhafaza ettik. Yolda, lojmanlara giderken Yusuf Astsubayımız telefonla aradı. ‘Komutanım, ben kışlaya dönemiyorum’ dedi. ‘Neden'’ diye sorduğumda ‘İşte, Kuleli Askeri Lisesi’nden bir yüzbaşı beni köprünün başında durdurdu, ‘darbe olduğunu’ söyledi’ dedi. Böyle bir şeyler olabileceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar örgütlü bir şekilde yapabileceklerini tahmin etmiyorduk.

SİZİ DE ASACAĞIZ: İki tane yaralı subay sedyede yatıyor, ne yazık ki yaralı subaylardan bir tanesi, çok acı bu o tugayın istihbarat subayı. Ben bunlara, ‘Yazıklar olsun, yaptığınız bu vatanı bölmek, bu vatanın vatandaşlarını incitmekten başka bir şey değil’ dememe rağmen bu insanlar bana, ‘siz göreceksiniz, iki sene sonra sizi yargılayacağız, asacağız’ dediler efendim hem yaralı olarak ambulansın içinde yattıkları halde. Sabah 04.00... Bunlara üç defa, ‘teslim olun’ diye bağırdım. İlk mermiyi orada bana sıktılar. İlk mermi cüzdanıma denk geldi, önce Allah sonra cüzdan sayesinde bacağımı sıyırıp geçti.

BİR İKİSİNİ VURAYIM: Ben oradaki polis memuru arkadaşlarımıza, ‘Ben helikopterin oraya gidiyorum, bunlar nasıl olsa bizi öldürecekler, şehit olurken bari helikoptere binenlerden bir iki tanesini alnının çatından vurayım da öyle şehit olayım’ dedim. Sıçrarken karaciğerimden vuruldum. Gözümü 17-18 Temmuz’da Medipol Hastanesi’nde açtım. İlk hastaneye gittiğim zaman ‘öldü’ diye beni kenara atmışlar, ‘mümkün değil bunun kurtulması’ demişler... Cumhurbaşkanımız aradı, teveccüh ettiler sağ olsunlar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.