Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olgun Atila: Bir daha başkan olmayayım ama 'hayır' çıksın!

Olgun Atila: Bir daha başkan olmayayım ama 'hayır' çıksın!

CHP'nin referandum çalışmalarının startını verdiği toplantıya ev sahipliği yapan ve kürsüden verdiği mesajlarla dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı CHP'li Olgun Atila, Radyo Egepostası'na konuk oldu. Atila, "Ben bir daha belediye başkanı olmayayım ama ‘hayır’ çıksın" dedi. Bornova Belediye Başkanı Atila'dan 'hayır' çıkışı:

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 10:35

EGE POSTASI - CHP'nin referandum çalışmalarının startını verdiği organizasyona ilçeye kazandırdığı Bornova Atatürk Spor Kompleksi'nin kapılarını açarak ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı CHP'li Olgun Atila, Radyo Egepostası'na konuk oldu. 

Atila, 'Ege Postası İle Gündem' programında Sercan Avcı ve Mithat Umutoğulları'nın sorularını yanıtladı.

Atila, anayasa değişikliği teklifi ve referanduma yönelik açıklamalarda bulundu. 

Atila şunları söyledi;

GÜÇLÜ BİR 'HAYIR' DEMELİYİZ

"Sonuç 'hayır' çıktığında Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da değişmeyecek. Hayır çıktığında Başbakan için de hayırlısı olacak, milletvekillerimiz için de hayırlısı olacak. Dünya görüşü ne olursa olsun ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın daha huzurlu olması için, geleceğimize olan borcumuz için ‘hayır’ çıkmasında fayda görüyoruz. Şehitlerimiz için de sandığa sahip çıkıp güçlü bir 'hayır' demeliyiz. Biz milletimizi tanıyoruz. Hangi zamanda nerede duracağından eminiz.

BU BİR YARIŞ DEĞİL

Biz 2014’te seçildiğimizden bu yana 2 yerel seçim, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi ve bir darbe girişimi yaşadık. Çok yoğun bir süreçti. Referandum sürecinde belediye başkanı olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak üzerime düşeni yapacağım. İnsanları ayrıştırmadan dilimiz döndüğünce vatandaşlara düşüncelerimizi anlatacağız. Bu bir yarış değil. Bunun kazananı kaybedeni olmayacak. 'Hayır' çıktığı zaman ülkemiz için hayırlısı olacak.

SEÇİM ŞİMDİ Mİ YAPILMALIYDI' 

Bu seçim şimdi mi yapılmadıyd? Buna bakmak lazım. Ülkenin en büyük sorunu geçim derdi. Ülkede ekonominin canlandırılması lazımdı. Bugün ikinci olarak ülkemizde güvenlik sorunu var. Her gün şehit haberleri geliyor, böyle bir ortamda başkanlık seçiminin yapılmasını çok doğru bulmuyorum. Parlamenter sistemde oldukça güçlüyüz. Çalışmak, üretmek ve güvenlik için birlikte hareket etmemiz gerekirdi.

CHP HEP DEMOKRASİDEN YANA OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi başta Genel Başkanımız olmak üzere her konuda demokrasiden yana oldu. Bizim tarihi bir sorumluluğumuz var. CHP her zaman devlet için, ülkemizin geleceği için riskler aldı. Bu süreçte de tüm parti yetkilileri ellerinden geleni yaptılar. Partimizdeki politikaları bir kenara bırakıp, hep birlikte vatandaşa düşüncelerimizi aktarmamız gerekiyor.

BİR DAHA BAŞKAN OLMAYAYIM AMA HAYIR ÇIKSIN

Ben bir daha belediye başkanı olmayayım ama ‘hayır’ çıksın istiyorum. Çünkü ülkenin geleceği için, çocuklarımız için, doğmamış torunlarımız için ben buna inanıyorum. Burada düşüncelerimizi kimseyi kırmadan, samimiyetle anlatmalıyız. Bu ülke kolay kurulmadı. Buradan ‘hayır’ çıktıktan sonra ülkemizdeki değerlerin bir kere daha farkına varacağız. Biz millet olarak bazı şeylerin kıymetini bilemedik. Cumhuriyetin değerini bilemedik. Bu konunun ekmek, su kadar önemli olduğunu düşünüyorum.

GEVŞEMEDEN ÇALIŞMALIYIZ

Ben bu güne kadar hiçbir zaman şurada bu kadar oy alacağız diye rakam vermedim. 1 oy bile çok önemli. Hiç gevşemeden, boşluk bırakmadan çalışmalıyız. Sandıktan çıkan resmi sonuca kadar meydana çıkmamak lazım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.