Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onu denize atmakla tehdit etmişler

Onu denize atmakla tehdit etmişler

İzmir'in Dikili ilçesinde dün lastik botla Yunanistan'a gitmek isterken Bademli açıklarında durdurulan göçmenlerin, Sahil Güvenlik ekiplerini botta bulunan bir bebeği denize atmakla tehdit ettikleri bildirildi Sahil Güvenlik ekibinin zor anları

  • Ege Postası
  • 04.08.2017 - 17:38

Dikili ilçesinde dün lastik botla Yunanistan'a gitmek isterken Bademli açıklarında durdurulan göçmenlerin, Sahil Güvenlik ekiplerini botta bulunan bir bebeği denize atmakla tehdit ettikleri belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün İzmir'in Dikili ilçesi Bademli açıklarında lastik botla Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları tespit edilen Suriye uyruklu 31 düzensiz göçmenin yakalanması için düzenlenen operasyona ilişkin bilgi verildi. 

Söz konusu 31 göçmenin hiçbirinde can yeleği bulunmadığının, kullanılan botta taşıma kapasitesini aşacak şekilde çok sayıda göçmen olduğunun ve botun su almaya başladığının görüldüğü, göçmenlerin can güvenliğini tehlikeye atmamak adına botun durdurulabilmesi için özel bir gayret sarf edildiği belirtildi. 

Operasyon sırasında göçmenlerin, kolluk personelini, bıçakla saldırı ve botta bulunan bir bebeği denize atmakla tehdit ettikleri ve uzun süre direnç gösterdikleri ifade edildi. 

OLAY

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün İzmir'in Dikili ilçesi Bademli açıklarında lastik botta Yunanistan'a geçmeye çalışan bir grup olduğu istihbaratı üzerine harekete geçmiş, botu durduran ekipler, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 31 Suriyeli göçmeni yakalamıştı. (AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.