Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onur Mahallesi'nde vicdan itirazı

Onur Mahallesi'nde vicdan itirazı

Bayraklı Onur Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde kimliksiz bir üyeye oy kullandırılması sandığa itiraza neden oldu. 1 oy farkla seçim sonucunun değişmesi üzerine vicdanen rahatsız olduğunu belirten Sandık Başkanı Metin Uyma, kimliksiz oy kullandırdığını belirten iptal istemli dilekçesini İlçe Yönetimi'ne sundu. Uyma'yla birlikte 3 dilekçenin daha teslim edildiği öğrenildi.  Sadece bir oy fark çıkınca...

  • Ege Postası
  • 18.09.2017 - 15:42

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in üye olduğu Onur Mahallesi'nde dün yapılan delege seçimlerini 1 oy farkla Mavi listenin kazandığı sandığa itiraz geldi. İtiraz dilekçesinde ise kimliksiz oy kullandırılması gerekçe gösterildi. Seçimden sonra yapılan sayımda kimliksiz olduğu tespit edilen ve oy kullanan partili için gelen şikayet üzerine partililerden 3 kişi dilekçe ile  itiraz etti.

Sandık Başkanı Metin Uyma, "Kimliksiz bir kişiye oy kullandırdım" diyerek itiraz dilekçesi verdi. Uyma'nın dilekçesinde "Vicdanen rahat değilim. Bir oyla seçim kazanılmış ve kaybedilmiş bir sandıkta kimliksiz kişiye oy kullandırdım" dediği öğrenildi. İlçe'ye iletilen İtiraz'ın bugün değerlendirileceği öğrenildi. 

PARTİ ÜYESİ DEĞİL

Öte yandan Onur Mahallesi'nde Mavi listenin temsilcisi olan Yücel Deryol'un  parti üyesi olmadığı, Tüzüğe göre delege listelerinde temsilci gösterilebilecek kişilerin sadece parti üyeleri arasında seçilebileceği bildirildi.

İTİRAZ NEDENİ OLAN O İSİM KONUŞTU

İlçede kimliksiz oy kullandırılan partili E.D. Egepostası'na konuştu. E.D. "Aliağa'da çalışıyorum. İş yerinde çalıştığım için eve gidip kimliğimi alamadım. Oy kullanmaya işyerinde kullandığım kartla oyumu kullandım. Son dakika da yetişerek kullandım oyumu. Ben söyledim onlar da bilgilerimi ve  T.C'mi aldılar. Ben olduğumu teyit edip kullandırdılar. Bugün beni bir çok kişi aradı bu konuyla ilgili. Ne yapacağımı bilmiyorum. Onlar kullandırdı, benim bir hatam yok. Bundan sonra seçim olursa gitmem ben" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.