Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Opera ihalesi iptal edildi

Opera ihalesi iptal edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Mavişehir Opera Binası projesinin yapım ihalesi KİK tarafından iptal edildi. Büyükşehir’e KİK’ten şok haber!

  • Ege Postası
  • 17.08.2017 - 10:12

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık on yıl önce çalışmalarına başladığı ve ilk olarak geçtiğimiz Aralık ayında ihaleye çıkan opera yatırımı KİK (Kamu İhale Kurumu) engeline takıldı.

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN PROJEDE ŞOK İPTAL KARARI!

İzmir’de cumhuriyet tarihinin opera sanatına özel ilk yapısı olacak Mavişehir Opera Binası projesi için yapılan ihale Kamu İhale Kurulu tarafından iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Aralık ayında geçerli teklif gelmediği gerekçesiyle iptal ettiği ilk ihalenin ardından 26 Nisan’da yapılan ikinci ihale de gelen itirazlar üzerine iptal edildi.

4 TEKLİF GELEN İHALEDE 3 İTİRAZ ÇIKMIŞTI

Toplam 4 teklif gelen ancak, katılımcı 3 firmanın itiraz ettiği söz konusu yapım ihalesi gerek maliyeti, gerekse “adrese teslim” tartışmalarına konu olmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin temel atmaya hazırlandığı ve yaklaşık 400 milyon liraya mal olması beklenen mega yatırımda gelen ikinci iptal haberi de şok etkisi yarattı. Karar, Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş .- Deda Perde sis.inş.dek.taah. San. Tic. Ltd. Şti. Konsorsiyumu tarafından sunulan itiraz neticesinde alındı.

ÜÇÜNCÜ KEZ İHALEYE ÇIKACAK

Kurulun dün itibarıyla aldığı söz konusu aldığı iptal kararı, Kamu İhale Kurumu’nun resmi sitesinde yayınlandı. KİK’in iptal gerekçeleri arasında, yeterli rekabet şartları sağlanmaması, belli firmalara özel şartname hazırlanması ve katılımcılara getirilen yeterli şartı gibi koşullar yer aldı. Gelişmelerin ardından gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilirken, aynı proje için üçüncü kez ihaleye çıkması bekleniyor. İhale süreci yaklaşık 9 ayı bulan dev projede yaşanan aksaklıklar, toplam 3 kez ihaleye çıkan elektrikli otobüs alım sürecini akıllara getirirken, KİK’in bu kararıyla birlikte İzmir için kritik öneme sahip olan ve 3 yılda bitirilmesi planlanan kültür sanat yatırımının startı da 2018 yılına kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.