Dolar 32,4452
%-0.13
Euro 34,7338
%-0.68
Altın 2.439,300
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orkide çalışanları adalet istiyor

Orkide çalışanları adalet istiyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kayyum atanan Orkide Yağları'nın İzmir fabrikasında, işten çıkarılan 27 sendikalı işçi için başlayan direniş 43 gündür devam ediyor. Hak İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası, talepleri yerine getirilene dek eylemlerin süreceğini duyurdu. Direniş çadırları kuruldu, 43 gündür eylemdeler

  • Ege Postası
  • 24.07.2017 - 13:04

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Darbe girişimi sonrasında başlatılan ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında Küçükbay Şirketler Grubu’nun sahibi Ahmet Küçükbay tutuklanırken, şirkete de OHAL kapsamında İzmir Defterdarı Tamer Utkucu Kayyum Heyeti Başkanı olarak atanmıştı. Gelişmeler sonrasında 6 Haziran'da 30'a yakın çalışanın ekonomik gerekçelerle iş akitlerine son verildi. Bunun üzerine işyerinde örgütlü sendika da direniş çadırları kurdu, eyleme başladı.

TMSF tarafından el konulan ve kayyum atanan Orkide Yağları'nın Bornova'daki fabrikası önünde işçi direnişi sürüyor. Geçtiğimiz ay ekonomik gerekçelerle işten çıkartılan 27 personel için direniş çadırları kuran Hak İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası, oldukça sert açıklamalarda bulundu. Sendika yöneticileri, direnişin işten çıkarılan arkadaşların iş başı yapana kadar süreceğini duyurdu.

"DEĞİL 43 GÜN, GEREKİRSE 43 YIL DAHA BURADAYIZ"

Fabrikada yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamada bulunan Öz Gıda İş Sendikası İzmir Şubesi Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, "Tarafsız, adil, şeffaf olması gereken kayyum bugün Küçükbay'ın vasisi oldu" diyerek tepkisini dile getirdi. Şengün, işten atılan arkadaşları işe geri alınıncaya dek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti ve "Değil 43 gün 43 yıl sürse de burada direnmeye devam edeceğiz. Direniş çadırımızı kaldırmayacağız. Kayyum buraya geldiğinde, işten çıkartmalar olmayacak, artık devlet memuru statüsündesiniz, aksine istihdam arttırılacak dendi. Bizlere güvence verildi. Verilen bu sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Ancak bugün Orkide Yağları'nda insani olmayan koşullarda çalışma şartları, yasal olmayan uygulamalar, kayıt dışı işçi çalıştırılması devam ediyor, işçilerin hakkı gasp ediliyor. Orkide'de çok çirkin şeyler oluyor. 27 işçi geri alınıncaya kadar burada, fabrikanın önündeyiz" şeklinde konuştu.

27 İŞÇİ GERİ ALINSIN!

İşten çıkartmaların haksız olduğuna vurgu yapan Şengün, "Arkadaşlarımız burada anayasal hakkını kullandığı için, haksız, hukuksuz, yasalara aykırı şekilde işten çıkartıldı. Bunun dışında söylenen tüm bahaneler yalandır. Ekonomik gerekçelerle arkadaşlarımız işten atılıyor ama yerine taşeron işçi getirilip çalıştırılıyor. Eylem yapan, hakkını arayan sendikalı işçiler e eziyet ediliyor. Ne yazık ki fabrika bünyesinde yaşanan tüm bu hukuksuz uygulamalara kayyum yönetimi de göz yummaktadır. Ahmet Küçükbay bugün cezaevinde ancak, halen fabrikada akrabaları aynı görevlerde aynı yetkilerle çalışmaya devam ediyor. Kayyum ise buna ses çıkartmıyor. Paralel çete halen bu fabrikada. Kayyum idaresinin bundan haberi var. Neden sessiz kalıyorsunu? O koltukları artık işgal etmeyin, bir dakika bile durmayın. Aynı zamanda İzmir Defterdarı da olan Kayyum Heyeti Başkanı Tamer Utkucu'ya sesleniyoruz, işçiye sahip çıkın, burada işçilere zulüm ediliyor" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.