Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Orman Bölge Müdürlüğü'nden yangın raporu

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yangın raporu

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Manisa illerinde bu yıl çıkan 109 orman yangının yanı sıra ağaçlık alana sıçramasını önlemek için 171 de tarım arazisi yangınına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü'nden yangın raporu

  • Ege Postası
  • 18.07.2017 - 12:12

Zaman zaman sıcaklıkların mevsim normallerininim üzerinde seyrettiği yaz aylarında, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Manisa illerinde nerdeyse saat başı çıkan yangınlara müdahale etmek zorunda kalıyor. Ancak bu çıkan yangınların büyük bölümünü orman dışındaki ziraat alanlarında başlıyor. 

Bu durumla ilgili bilgi verip, açıklama yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Ormana komşu olan ya da birkaç kilometre sonra ilerisinde orman alanı bulunan ziraat arazilerinde çıkan yangınlar da ormanlarımız için söndürülmediği takdirde tehlike arz etmektedir. Gerektiğinde buralardaki yangınların söndürülmesi için helikopter ve uçak kaldırabiliyoruz. 2017 Ocak ayından bu zamana çıkan ve  müdahale edilen 280 yangının 171'i orman dışı ziraat arazisinde, 109'u ise orman alanında. 2016 Yılında yıl sonu itibariyle toplam müdahale ettiğimiz 1068 yangının 691'i orman dışı alanlardı. 

17 Temmuz Pazartesi günü saat 14.22 sularında Menderes Şaşal köyü civarında çıkan ziraat arazisi yangınına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü olarak 5 arazöz ,1 su tankeri ve bir helikopter ile müdahale ettik. Eğer bu yangına müdahale edip söndürmeseydik, hemen asfaltın ilerisinde bulunan binlerce hektarlık Şaşal Ormanlarına yangın sıçrayabilirdi. Bu yüzden vatandaşlarımızdan özellikle çiftçilerimizden önemle rica ediyoruz: Yaz aylarında çok duyarlı olalım. Ziraat arazilerinde özellikle temizlik ateşi, anız ateşi yakmayalım. Küçük bir kıvılcım telafi edilemeyecek büyük zararlara yol açabilir. Bu durum hem kendilerini kanunlar karşısında zor durumda bırakabilir hem de milli servetimiz ormanları yok edebilir. Yine özellikle vatandaşlarımızdan gördükleri en ufak bir dumanı bile ücretsiz olan ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattına iletilmelerini rica ediyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.