Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Osmancık üzümüne renkli festival

Osmancık üzümüne renkli festival

İzmir'in Selçuk ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Gökçealan Üzüm Festivali, yarışmalarla renkli görüntülere sahne oldu.

  • Ege Postası
  • 18.09.2017 - 14:11

Gökçealan'da yetişen Osmancık üzümü başta olmak üzere köydeki üzüm zenginliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Gökçealan Üzüm Festivali'nde yarışmaların yanı sıra eğlence de yer aldı. Bu yıl birincisi gerçekleşen Gökçealan Üzüm Festivali, Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl ve İlçe Müdürlüğü, Selçuk Ziraat Odası, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Selçuk Ticaret Odası ve Gökçealan sakinlerinin çalışması ile düzenlendi. Festivalde, Selçuk ve mahallelerinde yaşayan kadınlar da el emeği ürünleri ile yer aldı. Festival kapsamında protokol üyeleri Gökçealan bağlarında üzüm keserek sembolik olarak bağbozumunu başlattı. Osmancık üzümü ile ilgili bir tanıtım filminin gösterildiği Gökçealan Üzüm Festivali'ne Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve üreticiler katıldı.

Kurumların bir araya gelerek uzlaşı içerisinde bu festivali yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, uzlaşı ve birliktelikten yana olduklarını söyleyerek "Biz hemşehriyiz. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan topraklardayız. Öylesine bereketli ki; bugün Osmanca Üzümü'nün dünyada bir eşi yok. Bu toprakların hakkını veren Gökçealanlılar'a ayrıca teşekkür ediyorum. Gökçealan halkının festivali sahiplendiğini görüyoruz. Bu bize güç verdi. Bu güçle önümüzdeki dönemlerde de festivalimizi çok daha güçlü bir şekilde el birliğiyle, birlikte yapacağız" dedi.

Gökçealan Üzüm Festivali kapsamında En İyi Osmancık Üzümü Yarışması'nda ilk üçe Mehmet Ovalıoğlu, Zeki Harmancıoğlu, Recep Türk girerken, En İyi Diğer Üzüm Çeşidi Yarışması'nı Mehmet Üretmen, Durmuş Gezgin, Mehmet Ovalıoğlu, En İyi Yaprak Sarma Yarışması'nı ise Şehnaz Harmancıoğlu, Hanife Zengin ve Sevcan Kuyumcu kazandı. Yarışmaların sonuçlarının açıklanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu ile Yerel Sanatçı Ozan Ünsal konserleriyle katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.