Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otizmli çocuklar için örnek proje

Otizmli çocuklar için örnek proje

İzmir Valiliği Sosyal Etüd ve Projeler Müdürlüğü, Gaziemir Belediyesi, Menderes Kaymakamlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İzmir’de örnek bir projeyi hayata geçirecek. Otistik çocuklar ve olmayan akranları Menderes Küner’de seralara gidip sebze yetiştirecek, onları toplayacak, tavuk besleyecek ve birbirlerini ‘ötekileştirmemeyi’ öğrenecek.  İzmir Valiliği’nden örnek proje

  • Ege Postası
  • 28.09.2017 - 13:57

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir’deki okullarda kaynaştırma eğitimi alan otistik ve bireysel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ile sağlıklı akranları arasındaki bağları güçlendirmek, kaynaşmalarını ve birbirlerini ötekileştirmeden anlamalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek olan proje kapsamında Menderes Küner’de 3,5 dönümlük bir alan üzerinde içinde seraların, küçük hayvan çiftliğinin bulunduğu bir rekreasyon alanı oluşturulacak.

Proje koordinatörlerinden bir öğretmenin hibe ettiği arazi üzerinde kurulacak seralara haftada bir ya da iki gün gelecek olan otistik ve olmayan akranları hem eğlenecek hem öğrenecek ve stres atacak hem birbirlerini daha iyi tanıma ve arkadaşlık bağlarını güçlendirme olanağına kavuşmuş olacak.

PROJENİN EKİM ORTASINDA BAŞLAMASI PLANLANIYOR

Proje koordinatörü İzmir Valiliği Sosyal Etüd ve Projeler Müdiresi  Hatice Suna Bina, Gaziemir Belediyesi’nin araziyi düzenleyeceğini, kilit taşı döşeyip hayvan barınakları ve piknik masaları kuracağını belirterek, tüm çalışmaların Ekim ortasına kadar bitmiş olacağını açıkladı.

BİRLİKTE TAVUK YETİŞTİRİP SEBZE TOPLAYACAKLAR

Müdire Hatice Suna Bina, ilk etapta 28’i otistik 54’ü normal çocuk olmak üzere toplam 82 çocuğun proje kapsamında her hafta bir ya da iki gün seralara götürüleceğini anlatarak,

“28 otistik, 54 normal çocuk olacak. Okul dönemi boyu sürecek. Bir yıl boyunca haftada bir ya da iki kez servislerle buraya götürülecek çocuklar. Orada hem eğlenecekler hem birlikte olup kaynaşacaklar. Mühim olan o yakınlaşmayı, birbirine farklı bakmama durumunu sağlamak. Projemiz uygulama aşamasına geldi. Eylül sonu Ekim ortalarına kadar başlamış olmasını bekliyoruz” şeklinde bilgi verdi.

SERVİS MİLLİ EĞİTİMDEN, KUMANYALAR OKULDAN, SERA VE DÜZENLEMELERİ BELEDİYEDEN

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün servisleri sağlayacağını, çocukların kumanyalarının yine proje ortaklarından Gaziemir Nevvar Salih Ortaokulu ve Sabiha Gökçen İlkokulu tarafından sağlanacağını kaydeden İzmir Valiliği Sosyal Etüd ve Projeler Müdiresi Hatice Suna Bina, projeyi İzmir geneline yaygınlaştırmayı da hedeflediklerini söyledi.

İZMİR GENELİNE YAYACAĞIZ

Müdire Bina, okullardan seçilen öğrencilerin seralarda sebze-meyve üretip toplayacaklarını, tavuk gibi kümes hayvanları yetiştireceklerini aktararak, sıfır maliyetli projeyi ilk etapta 5 yıl olarak planladıklarını belirtti:

“Maliyetinin tümünü proje ortakları karşıladı. Ulaşımın sağlanmasından çocukların beslenmesine kadar sıfır maliyetli bir proje olacak. Projemizi İzmir geneline de yaymayı planlıyoruz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.