Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otizmli çocuklara destek başarı getirdi

Otizmli çocuklara destek başarı getirdi

Karabağlar Belediyesi, 7 yıldan bu yana otizmli çocukların spor eğitimlerini rahatlıkla yapmaları için tesislerini ücretsiz olarak onların hizmetine tahsis ediyor. Burada kendini iyi bir biçimde yetiştiren ve başarılı olan çocuklar, katıldıkları müsabakalarda da başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonalara katılan otizmli sporcular, atletizm ve masa tenisinde dereceler alarak büyük başarı yakaladılar.

  • Ege Postası
  • 06.09.2017 - 10:05

Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) bünyesinde faaliyet gösteren otizmli çocuklar, bağlı bulundukları spor kulüplerinden gelen eğitmenler eşliğinde haftanın 5 günü spor eğitimi yapıyor. Karabağlar Belediyesi'ne ait Mimkent Şehit Pilot Gürcan Ulucan Spor Tesisleri'nde hareket eğitimini yapan çocuklar hafta içi (pazartesi, çarşamba, cuma)12.30-20.00, hafta sonu ise (cumartesi-pazar) 09.00-18.00 saatleri arasında 12 spor eğitmeni eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Başarı da beraberinde geldi

Programa katılan otizmli çocuklar aldıkları eğitim sayesinde büyük gelişme kaydetti ve branş almaya başladı. Hareket becerileri gösteren istasyon çalışması ile spora başlayan çocuklar, masa tenisi, badminton, bisiklet, atletizm ve basketbol gibi farklı spor dallarına yöneldi. Çocuklar ayrıca Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Ege Bölge Şampiyonası'na katılıp, atletizmde 6 altın madalya, masa tenisinde ise 1. ve 2. olarak büyük başarı yakaladılar.

Başkan Selvitopu'na teşekkür ettiler

Karabağlar Belediyesi’nin spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanan otizmli sporcular ve aileleri bu hizmetten dolayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür ettiler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.