Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otogargara bir kez daha seyirci ile buluştu

Otogargara bir kez daha seyirci ile buluştu

Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından sahneye konulan “Otogargara” adlı oyun ikinci kez seyircisi ile buluştu. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, Erol Namdar’ın yönettiği oyun ikinci gösteriminde de beğeni ile izlendi. Oyunu Eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte izlemeye gelen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, şu ana kadar da 300’e yakın genci tiyatro ile bir araya genç yönetmen Erol Namdar’a bu başarısından dolayı teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 24.12.2015 - 13:12
Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda ikinci kez sahne alan “Otogargara” adlı oyunu eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte izleyen Başkan Bakıcı, yaptığı konuşmada kültür ve sanatın önemine vurgu yaptı. Selçuk Belediye Tiyatrosunun giderek büyüdüğüne ve bu çerçevede genç Yönetmen Erol Namdar’ın büyük bir sinerji yarattığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bizim Erol Namdar gibi arkadaşlarımıza sahip çıkma zorunluluğumuz var. Kendisi ve ekibi güzel oyunlar ortaya koyuyorlar, Tiyatroyu sahipleniyorlar. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Oyuna katılan çocuklarımıza ve onları tiyatroya teşvik eden ailelerimize de teşekkür ediyorum. Bu şekilde devam edersek, hem sanat, hem de spor alanında Selçuk’un çok daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Salonları doldurduğumuzda bunun değeri, anlamı çok daha farklı olacaktır” diye konuştu.
Toplam 110 kişilik bir oyuncu kadrosuna sahip olan ve 2 yetişkin, 5 genç, 2 çocuk olmak üzere toplam 9 grubun Selçuk Belediye Tiyatrosu bünyesinde yer aldığını belirten Genç Yönetmen Erol Namdar; “Tiyatro meşakkatli bir şey, yorucu, sabır gerektiren, hata kaldırmayan bir şey. Canlı canlı seyirci karşısındasın birebir seyirci ile temas içerisinde olmak oldukça zor. Oyuncu arkadaşlarımın birçoğu sosyal hayatlarından, iş hayatlarından, okul hayatlarından fedakârlık ederek  buraya geldiler. Her birine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 



Otogargara pastası kesildi
Büyük beğeni ile izlenen “Otogargara” adlı oyun sanatseverlerden büyük alkış aldı. Oyun sonunda sahneye çıkarak Selçuk Belediyesi Tiyatro ekibini tek tek tebrik eden Başkan Bakıcı, daha sonra tüm ekip ile birlikte Cafe Carpouza’da oyuncular ile birlikte pasta kesti. Oyuncularla çay içip sohbet eden Başkan Bakıcı, “Sanat ve kültürün bireye kazandırdığı çok güzel oldular var. Bunlarla yoğrulmuş bir insanın ve toplumun kötü noktalarda olması mümkün değildir. Dolayısıyla biz de insanlarımızın sanat, kültür ve sporla meşgul olmasını istiyoruz. Başta Erol Namdar olmak üzere bu dalda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu oyunların her zaman devamını diliyoruz” dedi. 

Üç akşam, üç oyun
Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından 25 Aralık Cuma günü saat 20.00’de   “Kadınlık Biz de Kalsın” adlı oyunla, 26 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te ise  “Öksüz Kız” isimli çocuk oyunu ile Selçuklu tiyatro severlerle buluşacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.