Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otomotivcilerden vergi indirimi talebi

Otomotivcilerden vergi indirimi talebi

EGE Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, diğer sektörlerde gerçekleştirilen teşvik ve vergi indirimlerinin otomotiv sektöründe de yapılması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2017 - 11:51

Piyasalardaki sıkıntıyı aşmak ve tüketici taleplerini harekete geçirmek için hükümetin beyaz eşya, mobilya, konut gibi birçok sektörü etkileyen teşvikleri devreye sokmasının ardından otomotiv sektörü temsilcilerinden de teşvik talebi geldi. Ege Otomotiv Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, 2016 sonlarında otomotive gelen ÖTV zammının ardından 2017'de sektörde küçülme beklediklerini söyleyerek, diğer sektörlerde gerçekleştirilen teşvik ve vergi indirimlerinin otomotiv sektöründe de yapılması gerektiğini vurguladı. 

Ocak ayı üretim ve pazar payının memnun edici olduğunu, ancak sektörün 2017'nin ilk yarısında daralma korkusu yaşadığını dile getiren İduğ, "2023 hedefinde otomotiv sektörü kilit rol oynuyor. Bu hedefe ulaşmada otomotiv sektörünün desteklenmesi önem taşıyor. Genel olarak, verilen teşvikler sektörü rahatlatacak hamleler. Ancak otomotive yapılan ÖTV zammı taleplerin küçülmesine sebep olacak. Diğer sektörlerde yapılan ÖTV indirimi, talepleri otomotivden farklı sektörlere kaydıracak. Bu sebeple, bakanlığımızın otomotiv sektörü için harekete geçilmesi gerekiyor" dedi.

Bu yıl otomotiv sektöründe yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir daralma beklediklerini sözlerine ekleyen İduğ, "Özellikle ilk 6 ay sektörde ciddi sıkıntılar yaşanacak gibi görünüyor. Ancak sektöre yapılacak iyileştirmeler ile ikinci 6 ayda bu açığı kapatmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Otomotiv sektörü haricinde diğer sektörlere yapılan ÖTV indirimini hatırlatan İduğ, bunun üzerine otomotive yapılan ÖTV zammının zamansız olduğuna işaret ederek, artan kur ve döviz oranlarının da sektöre zarar verdiğini belirtti. ÖTV artışı ile taleplerinde düşeceğini ifade eden İduğ, halkın alım gücünün de düşmeye başlayacağını ve devletin otomotiv sektöründen hedeflediği vergi oranına da ulaşmakta sıkıntı yaşayabileceğini açıkladı. Bu sebeple, otomotiv sektöründe vergi indirimi yapılması gerektiğinin altını çizen İduğ, bakanlığın kısa sürede soruna çözüm bulmasını umut ettiklerini vurguladı. 

"HURDA TEŞVİĞİ HAYATA GEÇİRİLSİN"

Hurda teşvikinin sektörü harekete geçireceğini daha öncede söylediğini belirten İduğ, caddelerde can ve mal güvenliği olmayan araçların karayollarından kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Hurda teşviki ile hem yeni araç alımları artacak. Hem de can ve mal güvenliği olmayan araçlar kimsenin başını yakmayacak. Hurda teşviki sektörün üzerindeki bu yükü büyük oranda sırtlayacak bir destek olacaktır" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.