Dolar 32,5291
%-0.05
Euro 34,8039
%-0.18
Altın 2.434,360
%0.17
Bist-100 9.721,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otopark olacaktı... Tinerci yatağına döndü!

Otopark olacaktı... Tinerci yatağına döndü!

Konak Belediyesi'nin Göztepe'de katlı otopark yapmayı planladığı ancak Büyükşehir Belediyesi ile yaşanan imar çıkmazı sonrasında atıl durumda kalan arazi çöplük ve tinerci yatağı haline geldi. Otopark olacaktı...

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 10:48

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi'nin katlı otopark yapmak amacıyla proje hazırlıklarına başladığı Göztepe semtinde, Özel Amerikan Koleji arkasında bulunan dev arazi son günlerde ilçenin utanç abidesi haline geldi.

TİNERCİLERİN UĞRAK MEKANI OLDU!

Önceki yaz Konak Belediyesi tarafından imar planları hazırlanan ve otopark olarak projelendirilen araziye ait öneri ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sunuldu. Ancak ilçe belediyesinin kararına karşı çıkan Büyükşehir Belediyesi tarafından öneri kabul görmedi. Belediye meclis toplantısında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da ısrarı ile konu yeniden incelemeye alınırken, Büyükşehir Belediyesi cephesinde yaşanan bu imar çıkmazı nedeniyle ilçe belediyesinin söz konusu alanda yapmayı planladığı otopark ve sosyal tesis projesi de gecikmeye uğradı. Konak Belediyesi'nin büyük bölümü eğimli olan ve atıl durumdaki arazi için otopark hazırlıkları sürerken, yaşanan son manzaralar ise semt sakinlerini isyan ettirdi.

OKUL ÖNÜNDE ACI MANZARA

Özellikle çöp toplayıcılarının atık deposu haline getirdiği alanın sahipsizliğini ve ilgisizliğini fırsat bilen kimliği belirsiz şahıslar geceleri bölgede cirit atmaya başladı. Çoğu zaman yaktıkları ateşle tehlike saçan madde bağımlısı gençler havanın kararmasıyla birlikte boş araziyi işgal etmeye başladı. Gündüz saatlerinde ise çöplüğü aratmayan arazi çevre sağlığı açısından tehlike saçmaya devam ederken, yöre halkı da konudan şikayetçi oldu. Okullara ve eğitim kurumlarına komşu söz konusu alanda yaşanan bu manzaraya çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.