Dolar 32,4988
%0.27
Euro 34,5975
%0.3
Altın 2.472,920
%-0.41
Bist-100 9.571,00
%-1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öykü Günleri 15'inci kez 'Merhaba' diyecek

Öykü Günleri 15'inci kez 'Merhaba' diyecek

Türk Edebiyatının önemli isimleri Konak Belediyesi'nin bu yıl 15'incisini düzenleyeceği İzmir Öykü Günleri ile okurlarıyla buluşacak. 17-18 Şubat'ta gerçekleştirilecek etkinliğin bu yıl ki teması ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’, Onur Konuğu ise Türk Edebiyatının öncü kadın yazarlarından Ayla Kutlu oldu.

  • Ege Postası
  • 03.02.2017 - 12:17

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca devam edecek İzmir Öykü Günleri'nin açılışı 17 Şubat Cuma günü saat 13.30’da yapılacak. Edebiyat dolu etkinlikte 'Öykü ile Yolda Olmak’, ‘Edebiyat ile Direnmek’, ‘Eylem Olarak İnsan, Hikaye Olarak Yaşam’, ‘Bir Edebiyat Adası Umberto Eco’, ‘Bir Gelecek Tahayyülü Olarak Edebiyat’ konulu panellerin yanı sıra kısa öykü seslendirmeleri de yapılacak.

AYLA KUTLU ONUR KONUĞU

Etkinliğin Onur Konuğu, Türk Edebiyatı’nın usta kadın kalemlerinden, Türkçenin büyülü sesi Ayla Kutlu’nun eserleri ve edebiyatı ise ‘Ayla Kutlu Edebiyatı’ isimli bir panelle dile getirilecek. Adnan Özyalçıner, Berat Alanyalı ve Prof. Dr. Dilek Direnç’in konuşmacı olarak katıldığı paneli yazar Birsen Ferahlı yönetecek. Kutlu’nun filme de alınan öyküsü ‘Sen de Gitme Triyandafilis’in çözümlemesini ise şair Mine Hoşcan Bilge yapacak. ‘Seslerle ve Sözlerle Ayla Kutlu’ sinevizyon etkinliği ile de Onur Konuğu Kutlu’yu okurları daha yakından tanıyabilecek.

GÜZEL GÜNLERE EDEBİYATLA ‘MERHABA’ DİYECEĞİZ

Zor günlerden geçtiğimizi, kışa ve soğuğa rağmen, güzel günlere öyküyle, edebiyatla ‘Merhaba’ demek istediklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Öykü ve edebiyat aynı zamanda insan demektir. Bugüne kadar Türkiye’nin en yetkin edebiyat insanlarını ağırlayarak öyküyü, edebiyatı, hayatı konuştuk. Bu yıl temamız ‘Öykü ile Ayakta Kalmak’. Yaşadığımız bu zorlu dönemle baş edebilmemiz için umuda ihtiyacımız var. Birlikte dayanışarak ve edebiyatın zamana meydan okuyan gücüyle ayakta kalacağız” diye konuştu.

ÖNEMLİ İSİMLER KONUK OLMUŞTU

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen İzmir Öykü Günleri, geçtiğimiz yıllarda Onur konuğu olarak edebiyatımızın güçlü isimlerinden; Adalet Ağaoğlu, Adnan Özyalçıner, Füruzan, Osman Şahin, Selim İleri, Murathan Mungan, Nursel Duruel, Necati Tosuner’e ev sahipliği yaptı. Ayrıca yitirdiğimiz yazarlardan Leyla Erbil, Erhan Bener ve Tarık Dursun K. da Onur konuğu olmuştu. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde 17 Şubat Cuma günü saat 13.30’da açılışı yapılacak olan 15. İzmir Öykü Günleri’ne tüm İzmirli edebiyatseverler davetli.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.