Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel Kuvvetler İdlib'te... İşte son durum

Özel Kuvvetler İdlib'te... İşte son durum

Son dakika: Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada “8 Ekim itibarıyla keşif faaliyetleri başladı” denildi. Özel Kuvvetlere bağlı gözetleme ve keşif timlerinin Suriye'ye girdiği öğrenildi. Öte yandan İdlib operasyonu öncesinde Reyhanlı sınırında bulunan Oğulpınar Sınır Karakoluna konuşlandırılan tank ve füzelerin namluları da olası tehditlere karşı İdlib yönüne çevrildi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 13:17

Açıklama şöyle:

"30 Aralık 2016 tarihinde Suriye’de ilan edilen ateşkes rejiminin sürdürülmesi maksadıyla, Türkiye, Rusya Federasyonu ve İran garantörlüğünde Astana Süreci başlatılmıştır.

Süreç kapsamında; ateşkes rejiminin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla, Suriye’de “Gerginliği Azaltma Bölgeleri / Çatışmasızlık Bölgeleri” belirlenmiştir.

Gelinen aşamada, ateşkes rejiminin takibi maksadıyla, garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, İdlib Bölgesinde icra edeceği harekât kapsamında, gözlem noktaları tesis etmek üzere 08 Ekim 2017 tarihinden itibaren keşif faaliyetlerine başlamıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler"

ÖZEL KUVVETLER GİRDİ

CNNTürk muhabiri Umut Arabacı, şu bilgileri verdi: "Özel Kuvvetlere bağlı ileri gözetleme ve keşif timleri girdi. Suriye'deler, alana girdiler. Karşıdaki ilerleme hattında tüm mevzileri, ağır ve zırhlı araçları, tankları tespit edecekler. İlerleyen askere ateş gelebilecek noktaları belirleyecekler. Dün bunun bir örneği yapıldı. Buradan topçu birlikleri atış yapmıştı. Önemli noktalarda lazer hedeflemesi yapabilecek kabiliyette bu timler. Keşif ve gözetleme çalışmalarını yapıyorlar"

SİVİL ARAÇLARDAN OLUŞAN KONVOY GİTTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 8 Ekim Pazar günü itibariyle İdlib’de keşif faaliyetlerine başlandığının açıklamasının ardından bölgede dün gündüz saatlerinde çekilen görüntüler ortaya çıktı. DHA'nın haberine göre sosyal medyada paylaşılan konvoy görüntülerinin keşif faaliyetlerine katılan Türk askerlerinin görüntüsü olduğu iddia edildi. 

YOL GÜVENLİĞİNİ ÖSO SAĞLADI

Sivil araçlardan oluşan konvoyun, Suriye sınıra örülen duvarların olduğu bölgeden hareket ederek İdlib bölgesine ulaştığı öğrenildi. Görüntülerde konvoy, İdlib bölgesine giderken, yol kenarındaki Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı birliklerin güvenliği sağladığı görüldü. Sivil konvoyun önünde bulunan başka bir aracın üzerindeki ÖSO bayrağı dikkat çekti.

NAMLULAR İDLİB'E DÖNDÜ

Öte yandan operasyon öncesinde sınır noktasında bulunan Oğulpınar Sınır Karakoluna konuşlandırılan çok sayıda tank ve füze rampası, olası tehditlere karşı Suriye yönüne bakıyor. Yeni savunma sistemlerin alt yapı çalışmaları için ise karakolda iş makineleri çalışmaya devam ediyor. 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Karakoluna sevk edilen çok sayıda askeri zırhlı araç ve tank sınırda konuşlandı. Karakolun batı tarafında konuşlanan 2 tank, 1 obüs ve 7 füze rampasının namluları ise olası tehditlere karşı İdlib tarafına bakıyor. Öte yandan, yeni savunma sistemlerinin alt yapı çalışmaları için karakolda iş makineleri çalışmaya devam ediyor.

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında Hatay'a gelen çok sayıda paletli zırhlı personel taşıyıcı ile askeri araçlar ve personeller, Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.

ASKERİ ARAÇLAR SINIR HATTINDA

Öte yandan Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde, gece saatlerinde yaşanan askeri hareketlilik, sabah saatlerinde de devam etti. Türkiye’deki çeşitli birliklerden gönderilen çok sayıda paletli ve zırhlı personel taşıyıcıyla askeri araç, sınır mahallelerinde TIR’lardan indirilerek, ilçedeki sınır bölgesine sevk edildi. Askeri araçların bölgede, sınır hattına konuşlanması da dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.