Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgür Özel'den Melih Gökçek yorumu!

Özgür Özel'den Melih Gökçek yorumu!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Melih Gökçek'in durumuna ilişkin ise Özel, "Seçimle gelen seçimle gider" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2017 - 15:39

ANKA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Anadolu’da çok kötü adamlar vardır, ölürken çok acı çekerler veya çok kötü adamlar vardır, derler ki 'bu kolay kolay can vermez'. Çok acı çeker ölmeden önce. Bazı siyasi ömürlerin de bitişinin böyle olduğunu görüyoruz. Debelene debelene, acı çeke çeke, burnundan ettikleri fitil fitil gele gele, sabahlara kadar uykusuz kala kala demek ki bir siyasi ömür bitiyor. Bu kolay kolay can vermiyor ama bunun bir de hukuk boyutu olacak” dedi.

“DUALARINI EKSİK ETMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öncelikle CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın durumuna değinen Özel, “Hastaneden sağlık durumuyla ilgili açıklamalar yapıldı. Sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI BUGÜNKÜ OHAL REJİMİDİR”

Özel, OHAL konusunda, “Bütün kötülüklerin anası bugünkü OHAL rejimidir. OHAL yönetimi cuntacıların yönetimidir. OHAL yönetimi demokratik siyasetçilerin yönetimi değildir. OHAL demek tek adam rejimi demektir. OHAL demek at izinin it izine karışması demektir. OHAL demek kul hakkı yemek demektir. Yargı denetiminden de kaçmak demektir” diye konuştu.

“ANAYASANIN LAİKLİK İLKESİNE TAMAMEN AYKIRI”

Müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarının Meclis’in gündeminde durduğunu ve yarın görüşmeye alınmasının beklendiğini ifade eden Özel, şöyle devam etti:

“Yapılmaya çalışılan iş Anayasanın laiklik ilkesine tamamen aykırıdır. Her bir aşaması Anayasa’ya aykırıdır. Bu geçtikten sonra artık resmi nikah, dini nikah ayrımı ortadan kalkacak. Küçücük çocukların çocuk gelin olma, cinsel istismara uğramayla ilgili güvenceleri tamamen ortadan kalkacak. Mahalle baskısının daniskası var.

“BUNA MECLİS’TE DE SOKAKTA DA DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Şunu söylüyoruz; mücadele edeceğiz, sokaktaki mücadeleye, kadınların mücadelesine yürekten destek vereceğiz. Bu yapılan iş sadece kadınlar için değil, toplumun temeline konmuş bir dinamittir, buna Meclis’te de sokakta da direnmeye, hakkı aramaya devam edeceğiz.”

“SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER”

Bir basın mensubunun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ilişkin sorusuna da Özel, şu yanıtı verdi:

“Gökçek’in şahsından bağımsız bir şey söyleyeceğiz, seçimle gelen seçimle gider ama kendi evinde demokrasiyi yaşamayanın Türkiye’ye demokrasi vaat etmesini zaten bekleyemezsiniz. Bir belediye başkanını da il başkanını görevden alır gibi almaya başladılar. Bir kişinin iki dudağının arasında gerçekleşen bir durum.

“ANADOLU’DA ÇOK KÖTÜ ADAMLAR VARDIR, ÖLÜRKEN ÇOK ACI ÇEKERLER”

Melih Gökçek özelinde bir şey söylemek gerekirse, ilk söylediğimdeki temel ilkeyi korumakla beraber bazen Anadolu’da çok kötü adamlar vardır, ölürken çok acı çekerler veya çok kötü adamlar vardır, derler ki bu kolay kolay can vermez. Çok acı çeker ölmeden önce. Bazı siyasi ömürlerin de bitişinin böyle olduğunu görüyoruz. Bazı kötü adamlar var demek ki öyle hani 'istifa et' demekle istifa edip 'ben siyaseti bıraktım'… Debelene debelene, acı çeke çeke, burnundan ettikleri fitil fitil gele gele, sabahlara kadar uykusuz kala kala demek ki bir siyasi ömür bitiyor. Anadolu’daki gibi bu kolay kolay can vermez demişlerdi ya bu kolay kolay can vermiyor ama sonunun böyle olması normal ama bunun bir de hukuk boyutu olacak. Bunu bugün AK Parti yaptı yaptı, yapmadı önümüzdeki hükümette büyük bir zevkle bunun hukuk boyutunun peşinde olmaya devam edeceğiz.”

“ÇOK ACILI OLACAĞI BEKLENİYORDU ZATEN CAN ÇEKİŞE ÇEKİŞE GİDİYOR”

“Gökçek ile ilgili takibatı mı yapacaksınız'” sorusuna da Özel, “Gökçek’e şunu söylüyoruz, kolay kolay bu siyasi ömrün son bulmayacağı, çok acılı olacağı bekleniyordu zaten. Can çekişe çekişe gidiyor ama sonunda bunun bir hukuki boyutunun olması lazım, olmazsa takipçisi biziz” yanıtını verdi.

“MIŞ GİBİ DEMOKRAT OLUNMAZ”

“Daraltılmış bölge üzerinde çalışılıyor, ne diyorsunuz'” sorusuna da Özel, “Şunu söylüyoruz; mış gibi demokrat olunmaz. Mış gibi, yapıyormuş gibi parti içi demokrasi olmaz. Gelin ilk önce önseçimi getirin. Eğer AKP samimiyse önce kendi içine demokrasi getirecek. Biz GRECO kriterleri kapsamında önseçimi esas alan ve çok daha demokratik olabilecek bir seçim kanunuyla karşılarına çıkacağız” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.