Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Paykasa nedir nasıl alınır nasıl kullanılır'

Paykasa nedir nasıl alınır nasıl kullanılır'

E-ticaret anlayışında çalışan mağazalarda, oyun sitelerinde ve benzeri platformlarda kullanılan en güvenli ödeme gereçlerinden bir tanesi, paykasa sistemidir. Paykasa nedi? Sorusunun karşılığında yer alan ilk ifade, ön ödemeli sisteme sahip olan bir ödeme seçeneği ifadesidir.

  • Ege Postası
  • 04.03.2017 - 15:22

E-ticaret anlayışında çalışan mağazalarda, oyun sitelerinde ve benzeri platformlarda kullanılan en güvenli ödeme gereçlerinden bir tanesi, paykasa sistemidir. Sorusunun karşılığında yer alan ilk ifade, ön ödemeli sisteme sahip olan bir ödeme seçeneği ifadesidir. Harcama yapılacak ya da transfer edilecek para miktarı, önceden belirlenmekte, belirlenen bu para miktarının güvenli bir şekilde e-ticaret sitelerine ya da oyun sitelerine veya benzeri ortamlara aktarılması maksadı ile bir kart satın alınmaktadır. Elektronik ortamda satın alınan bu kart yine elektronik ortamda yani sanal ortamda kullanılmakta ve güvenli işlem yapılması anlamını taşımaktadır. Kart başlı başına kullanım ilkeleri ve piyasaya çıkış amacı ile güvenli bir ödeme gereci olarak görülmektedir. Temel mantık, ödemenin yapılması, kartın satın alınması, satın alınan limit dahilinde harcamanın yapılması ve kartın iptal edilmesidir. Bu basit, hızlı ve güvenli ilke, karta olan ilginin her geçen gün artmasına, hem kullanıcı sayısının, hem de online alışveriş mağaza ve benzeri ortam sayısının hızlı bir şekilde yükselmesine neden olmaktadır. Paykasa kart, piyasada karşılaşabileceğiniz ya da uluslar arası alanda karşılaşabileceğiniz en güvenli ödeme seçeneğidir.

Paykasa Nasıl Alınır'

Paykasa satın al işlemleri, internet üzerinden gerçekleşmektedir. Bu amaçla hizmet veren irili ufaklı birçok işletme ya da şahıs bulunmakta olup, tercih yapılması konusunda bireylerin elinde olan bir inisiyatif bulunmaktadır. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu hiç şüphesiz ki, güvenli ödeme gerecine sahip olmak için, güvenli ortamların tercih edilmesidir. Bu alanda hizmet veren kurumlar arasında ön plana çıkanlar, Türkiye yetkili temsilcisi olarak hizmet sunmaya devam eden işletme ya da şahıslardır. Satın alma işlemleri konusunda, bu işletmelerin canlı destek hattı ile irtibata geçilmekte ve canlı destek birimleri üzerinden ödenen bedeller karşılığında, pin kodları ya SMS aracılığı ya da elektronik posta aracılığı ile teslim alınmaktadır. Pin kodu ifadesi, kartın kendisini tanımlamakta olup, online alışverişlerde geçerli olan güvenlik kodu, kart numarası ya da şifre olarak da tanımlanabilmektedir.

Paykasa Nasıl Kullanılır'

Paykasa al işlemi ile elde edilen kartlar, hızlı bir şekilde kullanım imkanı sağlamaktadır. Tek kullanımlık olan kartların sistemde aktif hale getirilmesi için, yapılması gereken ödeme seçenekleri arasında, bu ödeme yönteminin isminin bulunmasıdır. Siteler desteklediği sürece, ödeme programına ya da para yatırma forumuna ilerlenmeli, buradan seçeneği işaretlenmelidir. Açılan hanede elinizde bulunan pin kodunu girebileceğiniz bir alan olduğunu göreceksiniz. Bu alana bayi tarafından size verilen pin kodunu girerek, ödeme işlemini onayladığınız anda, işleminiz bitecektir. Ekstra bir işlem yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Yapacağınız tek ekstra işlem, paykasa bozdurma işlemidir. Bu da, satın almış olduğunuz kart miktarı ile yaptığınız alışverişlerde veya transfer işlemlerinde oluşan farktan kaynaklanmaktadır. Eğer doğru bir tespit yapamamış iseniz ve kartınızın içinde para kalmış ise, yetkili temsilci ile irtibata geçerek bozdurma işlemini yapabilirsiniz.

https://www./

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.